Internacional

Coman aixeca el braç

Copa alemanya. Kingsley Coman aporta un gol i una assistència en la golejada del Bayern i alimenta les seves bones perspectives de futur al club

Copa

Quarts

Paderborn (3) - BAYERN

0-6

0-1 (19’) Coman. 0-2 (25’) Lewandowski. 0-3 (42’) Kimmich. 0-4 (55’) Tolisso. 0-5 (86’) Robben. 0-6 (88’) Robben

BAYER L - Werder Bremen

x-x

0-1 (4’) Kruse (p.). 0-2 (7’) Johannsson. 1-2 (31’) Brandt. 2-2 (55’) Brandt. 3-2 (111’) Bellarabi. 4-2 (118’) Havertz.

E. Frankfurt - Mainz

18.30 h (beIN)

Schalke - Wolfsburg

20.45 h (beIN)

*Entre parèntesi la categoria dels clubs que no són de la Bundesliga

Els budells del Bayern es mouen. Sempre greixada i ben calibrada, la maquinària del gegant bavarès deixa poc marge a la imprevisibilitat i, immers en un present ple de reptes, camí de la seva sisena Bundesliga consecutiva, el club planifica el futur amb escaire i cartabó, obligat a reescriure una història que ha acomiadat recentment Xabi Alonso i Philipp Lahm i ja preparant un futur que parla alemany, amb les apostes per joves com Gnabry, Süle i Goretzka.

Kingsley Coman (París, 1996) està a mig camí de tot plegat. Tot i estar en edat de desflorar els seus dies com a professional, viu la seva tercera temporada en un club de la magnitud del Bayern, havent passat ja per la Juve i esperant un moment que sembla que ha arribat. Efervescent en l’etapa de Guardiola a Munic i apagat en la d’Ancelotti, l’extrem parisenc, un dels tants talents que ha deixat escapar el PSG en els últims anys, alça el vol amb la mateixa puntualitat amb què Robben i Ribéry aterren després de llargues hores de vol sobre l’Allianz . Amb els que han estat les ales del Bayern en l’última dècada esgotant els darrers mesos de contracte i, aparentment sense perpectives de renovar-lo, Coman ha rellançat una trajectòria que havia empal·lidit la temporada passada. Des que ha començat el curs, ja ha estat titular les mateixes vegades en la Bundesliga que l’anterior i ja ha superat la barrera de minuts, però sobretot ha recuperat l’alegria caribenya –els seus orígens són de Guadalupe– que també reclama un club del rigor del Bayern. “Per la meva manera de jugar necessito sentir-me alliberat, driblar és assumir riscos i necessito saber que em puc equivocar”, ha explicat recentment en una entrevista a la revista Kicker l’extrem, el segon jugador que més driblatges ha completat en tota la Bundesliga (51, quatre menys que Pulisic però amb millor percentatge d’encert) i que ahir contra el Paderborn va seguir alimentant aquest deixant de llum camí d’un futur sòlid a Munic, obrint la golejada amb un gol d’oportunisme i assistint Lewandowski en el segon. “Estic jugant més, estic tenint l’oportunitat que volia i el meu objectiu és deixar petjada aquí”, observava recentment un Coman disposat a mantenir el vol del Bayern.

Lesió de Thomas Müller

L’atacant bavarès es va haver de retirar com a conseqüència d’un xoc amb el porter del Paderborn, l’única nota negativa d’un Bayern que va atropellar el líder de la tercera divisió i va posar fi així al seu somni en la copa. Pendent del diagnòstic de Müller –el Bayern reprèn la Champions el dia 20 contra el Besiktas–, l’equip de Jupp Heynckes té encarrilada la lliga i ja és en les semifinals de la copa, torneig que ha conquerit tres vegades en l’últim lustre.

FRASE

Ara sento la llibertat que necessita el meu joc; per arriscar has de sentir que et pots equivocar
Kingsley Coman
EXTREM DEL BAYERN
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)