Internacional

El llacet de Pep

Copa de la Lliga. El tècnic aspira a aixecar el primer títol a Anglaterra, en la final que disputa avui (17.30 h, TDP) amb el Manchester City contra l’Arsenal

Si una cosa distingeix Pep Guardiola és l’èxit. El tècnic de Santpedor és un dels entrenadors de referència de l’última dècada per la seva manera de treballar i de veure el futbol, perquè dota els seus equips d’un estil genuí, amb la pilota com a protagonista, però sobretot, perquè és un triomfador. I és que els conjunts dirigits pel preparador català són autèntiques màquines de generar futbol i de guanyar. Va ser-ho el seu Barça, un equip de llegenda, marcat com un dels millors de la història del futbol, també el seu Bayern, amb el qual va transcendir a Alemanya, i ara està en el camí que ho sigui el seu Manchester City.

Després d’una primera campanya a Anglaterra sense títols, en aquesta està posant de manifest que tot i no poder celebrar res, va ser un temps per ensenyar el nou idioma futbolístic als seus homes, que estan duent a terme una sensacional trajectòria, de joc i de resultats. Tret de l’última ensopegada en la FA Cup al feu del Wigan, en què van perdre un partit que van fer mèrits per guanyar, en la resta de competicions s’està mostrant intractable: líder de la Premier League a quinze punts del segon, amb un peu i mig als quarts de la Champions League, i en la final de la copa de la Lliga, que disputa aquesta tarda (17.30 h, Teledeporte) a Wembley contra l’Arsenal. I davant dels gunners Guardiola buscarà que els seus homes posin el llacet a la competició, fent allò que saben fer millor els seus equips: dominar, ser superiors i guanyar. “No s’ha de tenir por de jugar finals; s’ha de ser valent, jugar amb coratge, sense preocupacions i intentar fer gol. És el que farem”, va explicar l’entrenador català, que aspira a aixecar el primer títol a Anglaterra. Una victòria de l’equip sky blue significaria el 22è en la carrera de Guardiola com a tècnic en l’elit, que va començar el curs 2008/09 amb el Barça, amb el qual va guanyar-ne 14 –dos mundials de clubs (2009 i 2011), dues Champions League (2009 i 2011), dues supercopes d’Europa (2009 i 2011), tres lligues (2009, 2010 i 2011), dues copes (2009 i 2012), tres supercopes (2009, 2010 i 2011)–, abans d’anar al Bayern, on en va guanyar set –un mundial de clubs (2013), una supercopa d’Europa (2013), tres lligues (2014, 2015 i 2016) i dues copes (2014 i 2016).

Assenyalat

Divendres, a dos dies de la final, la federació anglesa (FA) va obrir un expedient a Guardiola per exhibició d’“un missatge polític, específicament un llaç groc”, segons va explicar l’ens en un comunicat, un símbol que el preparador de Santpedor porta a la solapa en totes les seves aparicions públiques des que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van ser empresonats. La decisió de la FA va fer parlar a Anglaterra i, de fet, a les xarxes socials alguns aficionats del conjunt de Manchester van anunciar que lluirien el llaç groc en suport al seu entrenador aquesta tarda a l’estadi de Wembley.

Ospina i Bravo, sota pals

Pel que fa al duel que es disputarà a Wembley, la principal incògnita és si Sterling estarà a punt, ja que arrossega molèsties musculars. A les porteries els dos entrenadors van resoldre els dubtes, i la final la disputaran Claudio Bravo, pel bàndol citizen, i David Ospina, pel gunner, els dos porters de les copes, suplents en la lliga. A banda d’això, no s’entreveuen novetats en els onzes inicials, a excepció del lateral esquerre del Manchester City, que estarà entre Danilo i Zinchenko, per la baixa per sanció de Delph.

LA DADA

21
títols
ha aconseguit Guardiola des que entrena en l’elit, des del curs 2008/09; 14 amb el Barça i 7 amb el Bayern
No s’ha de tenir por de jugar finals; s’ha de ser valent, jugar amb coratge i sense preocupacions
Pep Guardiola
TÈCNIC DEL MANCHESTER CITY

EL LLAÇ GROC

La FA li va obrir expedient per aquest símbol i alguns aficionats del City el lluiran avui en el partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)