Internacional

Serie A

Gattuso, de Champions

El tècnic calabrès ha aconseguit reconduir la situació del Milan, que encara està viu en tres competicions

A més del seu caràcter incorregible, l’exmigcampista està aconseguint donar un segell a un equip que navegava perdut amb Vinzenzo Montella

Els presents en la presentació de Gennaro Gattuso no van haver d’esperar ni un minut per sentir per primera vegada la paraula grinta, que exactament significa determinació i que en termes futbolístics encarna a la perfecció tota la universalitat de l’exmigcampista calabrès, bandera de l’esforç i del caràcter, d’una concepció del joc plena d’orgull i sacrifici. Si alguna cosa es podia esperar de Rino, que en una ocasió es va preguntar a si mateix si realment era futbolista veient jugar l’elegant Andrea Pirlo, era que retornés al Milan el punt d’honor que havia perdut en els últims partits de l’era Montella. Frustrat en les seves primeres experiències com a entrenador, a Palerm i a Pisa, i també en un sorprenent pas per l’OFI de Creta, protagonista de rodes de premsa plenes de fúria, Gattuso havia de ser un pessic directe al cor d’una plantilla desorientada. Poques setmanes després, però, pocs a Itàlia esperaven una transformació tan completa dels rossoneri. “No només l’escollim pel seu caràcter, també creiem en els seus conceptes en l’aspecte futbolístic, estic convençut que ens pot aportar moltes coses”, va proclamar aleshores Massimiliano Mirabelli. I no li faltava raó.

Com era d’esperar, el Milan de Gattuso és un equip que es deixa la vida sobre la gespa, que no es deixa intimidar per la intensitat del rival, però que alhora transmet seguretat en una idea. “Abans aquest Milan es refiava molt de la qualitat tècnica de les individualitats, avui, en canvi, veiem un equip que juga compacte, que troba línies de passada, que sap obrir el camp... És per estar-ne orgullós, però sempre amb els peus a terra”, proclamava diumenge el tècnic calabrès, just després d’haver doblegat la Roma a l’Olímpic i amb el derby della Madoninna a l’horitzó. Sota la seva batuta, el Milan ha aconseguit més punts (26) que la Lazio (20), la Roma (16) i l’Inter (12), assumint un ritme de Champions i, sobretot, aliè als rumors provinents de la Xina sobre la falta de múscul econòmic del nou propietari, Yanghong Li. “Aquí no ens falta de res”, va assegurar Rino per desdramatitzar.

Canvi de dibuix

Tot i mantenir d’entrada el 3-5-2 que estava implementant Montella, intentant solidificar l’equip des del potencial dels seus centrals (Bonucci, Musacchio i Romagnoli), Gattuso ha acabat virant cap al 4-3-3 i consolidant una idea sobre la qual els futbolistes se senten còmodes, amb Lucas Biglia com a equilibri entre la defensa i l’atac, amb dos interiors de recorregut, Bonaventura i Kessié, capaços d’anar i venir, de trepitjar àrea i de pressionar, i donar suport a dos extrems amb ànima de mitjapunta, Çalhanoglu i Suso, tots dos a cama canviada i que acaben sent els encarregats de nodrir de pilotes el sorprenent Patrick Cutrone, que diumenge va obrir el camí de la victòria aprofitant una centrada de Suso per seguir alimentant el bon moment d’autoestima d’un Milan que, de mica en mica, amenaça amb inflar el pit i recordar la seva veritable dimensió. I encara que Silvio Berlusconi, sempre present en el dia a dia rossonero, va pregar al tècnic “jugar amb dos davanters”, la fórmula sembla assentada.

Cutrone, bandera

Pletòric, el Milan es va imposar diumenge amb gols de dos jugadors formats al club, Calabria i Cutrone, i sobretot el punta, nascut fa 20 anys a Como, a la Llombardia, ha desenterrat una identificació especial amb els colors i amb l’escut. Encara que atrotinat tècnicament, San Siro ha descobert en ell un futbolista que juga amb el cor a la mà, que es desviu per cada pilota i que acaba compensant les seves deficiències amb el coratge. El mateix que tenia Gattuso. I encara que Montella va manifestar a principis de temporada que li recordava molt a ell, a Itàlia ja veuen en Cutrone un potencial Philippo Inzaghi, amb aquella passió desmesurada i optimisme pel gol. De fet, ahir La Gazzetta dello Sport utilitzava l’adjectiu inzaghesco per definir el punta, que ha guanyat la partida a dos dels fitxatges estivals (André Silva i Kalinic) i que ja acumula 14 gols en totes les competicions.

Un any més.
Gattuso, que estava a l’equip primavera del Milan (el filial), va signar un contracte per a la resta de la temporada i una més, però ja circula la voluntat que pugui ser renovat per la entitat llombarda.
5
victòries
encadena el Milan, que abans d’enfrontar-se diumenge amb l’Inter, té pendent (demà, 20.45 h) la tornada de les semifinals de la copa d’Itàlia contra la Lazio (van empatar 0-0 a Roma).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)