1a divisió

Es busquen culpables

1a divisió. El desastre sofert en la final de copa ha provocat un sisme de dimensions desconegudes en el Sevilla, la junta del qual té previst reunir-se avui per decidir el futur del tècnic Vincenzo Montella

El clima de crispació és absolut a Sevilla. La fatídica i humiliant derrota soferta en la final del Wanda Metropolitano ha fet remoure definitivament els fonaments d’un club que viu immers en la inestabilitat més absoluta. Així, el 0-5 contra el Barça ha acabat de fer saltar les alarmes entre una afició que, més enllà de buscar culpables, reclama responsabilitats immediates. “A l’afició tan sols li podem demanar perdó. Tots estàvem molt il·lusionats i no vam donar la talla. L’equip no va tenir la intensitat necessària ni l’encert”, expressava la nit de dissabte passat el president José Castro, la figura del qual ha quedat seriosament tocada després de la desastrosa final de copa. El màxim mandatari del conjunt andalús, però, no és l’únic assenyalat en una crisi institucional i esportiva que també té com a víctimes la figura del director esportiu, Óscar Arias, i del tècnic, Vincenzo Montella.

Tot i la històrica presència als quarts de final de la Champions i el bon paper realitzat en la copa fins a la fatídica final, el preparador italià no ha estat capaç de revertir la situació d’una plantilla esgotada físicament i mentalment, sense ànima i irrecognoscible en molts partits. Amb aquest panorama, al Sevilla només li queda intentar assegurar la seva participació a Europa el curs vinent en les cinc jornades que li falten per evitar que la temporada es converteixi en un fracàs.

Montella, en l’aire

“La directiva prendrà les mesures que cregui que poden aportar de cara als cinc partits que ens queden. L’important és tenir el cap fred i pensar què és el millor per a l’entitat”, deixava entreveure Pepe Castro poques hores abans de la celebració d’un consell d’administració en què res no es pot descartar, fins i tot la destitució de Montella. Si el club acaba apostant per la seva continuïtat, l’italià podria viure un ultimàtum en el compromís de divendres contra el Llevant.

A tres punts de la sisena plaça, tot el que no sigui vèncer al Ciutat de València faria augmentar el nerviosisme d’una afició que no veu guanyar el seu equip des de fa gairebé dos mesos.

Amb un pobríssim balanç de tres empats –Barça, Vila-real i Deportivo– i tres derrotes –València, Leganés i Celta–, l’entitat de Nervión és a 90 minuts d’igualar la pitjor ratxa en el campionat de la regularitat des de començament de segle. Així, en cas d’empat o derrota, Montella igualaria les set jornades sense vèncer de Marcelino (11/12) i Caparrós (01/02). La crisi no ha fet res més que començar.

LA FRASE

La directiva prendrà les mesures que cregui que poden aportar de cara al que queda
José Castro
president del sevilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)