1a divisió

1a divisió

Traspàs de poders

Iñaki Williams s’entreveu com el substitut a la punta de llança d’un Aduriz que no és titular en la lliga des de fa dos mesos

“Hem pensat que Aritz exercirà un altre tipus de lideratge fora del camp i acompanyarà Williams en aquest procés”, diu el tècnic José Ángel Ziganda

A Bilbao saben que un dia Aritz Aduriz s’apagarà. Incombustible, l’ariet de 37 anys ha estat el referent a la punta de llança de l’Athletic en l’última dècada, i no és senzill, per a un club amb les particularitats del biscaí, trobar un substitut que estigui a l’altura. José Ángel Ziganda, però, se n’ha imaginat un: Iñaki Williams. I és que l’atacant basc, d’ascendència liberiana, s’ha convertit en les darreres jornades en el davanter centre de l’equip, en detriment d’Aduriz, que ha estat relegat a un segon pla i que fa dos mesos que no és titular en la lliga. “Vull veure Williams de davanter. Aritz sabem el que és, el que ens aporta a la gespa, la garantia que és i la seguretat que ens dona, i hem pensat que era un bon moment per provar i que exerceixi un altre tipus de lideratge des de fora del camp i acompanyi Williams en aquest procés”, va assegurar recentment Ziganda, en unes declaracions que posaven de manifest que havia començat la transició en el 9 de l’Athletic.

Ja són set de les últimes vuit jornades les que Williams ha estat referència ofensiva de l’equip, en les quals ha anotat dues dianes. “Està en un període d’adaptació, buscant el seu hàbitat”, explica a aquest diari Ismael Urzaiz, davanter de l’Athletic durant onze temporades (1996-2007). “Es nota que encara no està del tot còmode en aquesta posició i amb el temps ho ha de treballar, però està en un club en què si alguna cosa se li pot donar és precisament això, temps”, hi afegeix l’exdavanter. Mentrestant, l’entrenador del conjunt roig-i-blanc és conscient que encara té molt per aprendre de l’ofici: “No fa tant de temps que juga a la punta. Necessita hàbits, confiança, agafar espais, moments per saber quan anar-hi i quan no.... Estem aprofitant ara per donar-li sortida i que es vegi futur en el que tenim, que no n’hi ha cap dubte”, va afirmar el tècnic.

A Williams, doncs, li toca reinventar-se. En el planter del club biscaí ja havia actuat de davanter centre, però en l’elit és una posició desconeguda per a ell. Des del seu debut amb el primer equip, fa tres anys i mig, sempre ha actuat a la banda dreta, com a extrem, explotant les seves grans virtuts, la potència i la rapidesa, unes qualitats que ha d’adaptar a un altre context de joc i que són diferents de les dels altres 9 que l’han precedit, Aduriz, Fernando Llorente i el mateix Urzaiz. “El seu actiu és la velocitat, però ha de millorar en certs aspectes, que a primera divisió són importants, com ara ser més precís i suportar el joc. Estic segur que ho pot fer. Em consta que l’Iñaki és un noi a qui li agrada aprendre”, indica l’exfutbolista.

I en això està treballant el davanter de 23 anys, que s’entreveu titular avui a Anoeta en el derbi basc contra la Real Sociedad, fixant-se en els que en saben i aprenent-ne. “Aritz em diu que davant del porter l’has de picar”, va assegurar després de marcar al Santiago Bernabéu amb un subtil toc sobre Keylor Navas. Reconeixia així que escolta atentament els consells d’Aduriz: “És un grandíssim jugador, intento aprendre cada dia d’ell. És una passada jugar i entrenar-me amb ell.” A l’Athletic hi ha traspàs de poders.

Les dades
10
gols
acumula Iñaki Williams aquesta temporada en totes les competicions. En la lliga n’ha marcat set (tots fora de casa) i en l’Europa League n’ha anotat tres.
7
partits
dels últims 8 en la lliga acumula el davanter jugant com a titular a la punta de llança. Només al Camp Nou, on va ser suplent –i Aduriz també–, no ha actuat de 9 des de l’inici en els últims dos mesos.
2025
Any
en què al futbolista nascut a Bilbao, d’ascendència liberiana, se li acaba el contracte amb l’Athletic. Williams va renovar el mes de gener passat amb el club biscaí i té una clàusula de 80 milions d’euros que anirà augmentant progressivament fins als 108.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)