Internacional

Mundial

‘Annus horribilis’

La selecció espanyola juga avui contra Suïssa (21 h, Cuatro) el primer dels dos partits de preparació abans de l’inici de la copa del món, en què no hi serà Morata

Afectat per una lesió a l’esquena, l’ariet del Chelsea ha acabat el curs malament i, tot i haver estat important en la fase de classificació, Julen Lopetegui va descartar-lo

“Vull jugar i ser important en el meu equip; l’any que ve hi ha un mundial”, va dir el davanter abans de deixar el Real Madrid l’estiu passat

“Vull jugar i ser important en el meu equip; l’any que ve hi ha un mundial.” Així justificava Álvaro Morata (Madrid, 1992) la seva marxa del Real Madrid l’estiu passat. El davanter, que amb un rol secundari va protagonitzar una gran campanya a les files del conjunt blanc en què va anotar 20 gols, no estava disposat a viure un altre curs relegat a la suplència i va posar rumb a Londres. El destí va ser el Chelsea, equip entrenat per Antonio Conte, l’home que l’havia fitxat anys abans pel Juventus –encara que no el va arribar a entrenar¨– i que el volia com a relleu de Diego Costa a la davantera blue. “Estic desitjant començar a treballar, fer tants gols com pugui i guanyar tants títols com sigui possible”, va dir emocionat en la presentació l’ariet madrileny, que no s’esperava l’any futbolístic que li tocaria viure.

I és que l’inici de Morata a Anglaterra va ser fulgurant, el seu rendiment, immediat, però una inoportuna lesió a l’esquena va hipotecar-li la temporada. Aquest problema físic, que va arrossegar durant mesos i amb el qual va seguir jugant, va condicionar-lo. De fet, abans d’acabar l’any 2017 acumulava 12 dianes, i finalment ha acabat el curs amb 15 –11 a la lliga, 3 a les copes i una a la Champions–; el 2018, només ha anotat tres gols. La lesió i el fitxatge d’Olivier Giroud en el mercat d’hivern, van fer perdre pes en l’equip al madrileny, que va cloure la campanya sortint en el minut 89 en la final de la FA Cup, que el seu equip va acabar aixecant. Tot plegat, va desembocar en la no presència del futbolista en la copa del món, encara que el seu tècnic Conte tenia clar que hi havia d’anar: “És un jugador important i seria correcte que anés convocat. Soc el primer de posar la mà al foc per ell, el veig entrenar-se cada dia i després d’aquesta temporada tan complicada ha millorat molt.”

Les paraules del tècnic italià, però, no van tenir transcendència per a Julen Lopetegui, que el va deixar fora i es va decidir per Diego Costa, Iago Aspas i Rodrigo Moreno. D’aquesta manera, Morata, a qui fa menys d’un any s’entreveia com el 9 titular de la roja, no serà a la copa del món. “Ens hem decantat per altres futbolistes que tenen unes altres condicions. És veritat que ha tingut un final de temporada complex”, va explicar Lopetegui per justificar l’absència del 9 del conjunt londinenc. “Ha estat una decisió dolorosa, no ha estat agradable, és un futbolista que mereix ser aquí. Ha estat molt amb mi i el conec perfectament”, va dir l’entrenador guipuscoà, que ha confiat en el madrileny al llarg de la fase de classificació i a qui també va dirigir en l’europeu sub-21 que el 2013 va guanyar el combinat estatal i en què el davanter va ser el màxim golejador. Tot i això, amb Costa indiscutible, el seleccionador ha apostat per Aspas i Rodrigo, que han guanyat la partida a Morata. “No només Álvaro, se n’han quedat de molt bons a fora, però també tenim el record del mundial que Götze, que va marcar el gol a la final i tampoc hi serà. Això va per etapes i si tens un any dolent hi ha un altre company que està millor i té l’oportunitat d’anar-hi”, va indicar aquesta setmana el gallec del Celta, que ha marcat 22 gols en la lliga. “Hi ha diversos jugadors que podrien ser a la llista. Els tres que hem vingut hem fet una grandíssima temporada i tot podia passar”, va afirmar l’hispanobrasiler del València, que ha fet setze gols.

Sense Morata, doncs, víctima del seu annus horribilis , la selecció espanyola juga aquesta nit (21h, Cuatro) contra Suïssa a Vila-real, i a l’estadi de la Ceràmica, el primer dels dos partits de preparació que disputarà abans de l’inici de la cita mundialista. El següent serà contra Tunísia dissabte vinent ja a Rússia, a Krasnodar, on l’expedició posarà rumb dijous.

“No he decidit qui serà el 9”.
En la prèvia del partit d’aquesta nit, Lopetegui va referir-se al potencial ocupant de la punta de llança del combinat estatal en el mundial. “Encara no ho tinc clar. Hi ha hagut partits sense una referència, d’altres que sí... Ja ho veurem, queda temps”, va dir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)