Internacional

El meu nom és Kasper

Dinamarca. Fill de Peter Schmeichel, el guardià danès de 31 anys vol continuar demostrant les seves qualitats més enllà del seu cognom, igualant la millor classificació històrica de la seva selecció en un mundial

Kasper Schmeichel ja té 31 anys i una contrastada trajectòria en la selecció danesa i també en un dels millors campionats del món com és la Premier League, entre d’altres equips amb el Manchester City o les últimes set temporades al Leicester, on va fer història fa dos anys guanyant la lliga, però continua sense acabar de poder-se treure l’etiqueta de ser el fill del mític Peter Schmeichel. Comprensible tenint en compte que el seu pare va ser un dels millors porters del segle passat i una autèntica llegenda del Manchester United, on va guanyar 15 títols, amb un triplet inclòs, gràcies a aquella Champions aconseguida al Camp Nou.

En aquest mundial, s’està tornant a comprovar que per a Kasper no està sent fàcil desempallegar-se de les comparacions amb el seu progenitor, però ell continua demostrant les seves qualitats, més enllà del cognom, i fins i tot s’ha mostrat molest per les contínues referències familiars. Sense anar més lluny, amb un missatge irònic a les xarxes socials de fa uns dies – “aquesta és la cara que et queda quan et pregunten pel teu pare quatre cops seguits en una roda de premsa del mundial”, va piular– i també en la seva compareixença d’ahir: “No passa res. Els periodistes danesos saben que no vull parlar d’ell, però les preguntes van venir d’un periodista estranger, així que només espero més de vosaltres.”

El cas és que Kasper Schmeichel, que més d’un cop ha dit que el cognom mai no l’ha ajudat, “al contrari”, està trepitjant fort en aquest mundial, i és una de les peces decisives perquè els danesos s’hagin plantat als vuitens de final. El guardià del Leicester, a més, que ha tingut com a ídol Santi Cañizares, amb qui es va fotografiar fa cosa d’un any, va superar en aquesta fase de grups el rècord de la selecció de minuts sense encaixar cap gol. El que va encaixar contra Austràlia –l’únic de tot el torneig i des del punt de penal–, va deixar aquesta nova marca en 572 minuts. L’anterior, de 470 minuts, era del seu pare. De qui si no tenint en compte que el gran danès, un dels sobrenoms de Peter Schmeichel, és també el futbolista amb més partits jugats en la història de Dinamarca (129), i un dels integrants d’aquella selecció campiona de l’Eurocopa del 1992 a Suècia.

Kasper, que no va debutar amb la selecció absoluta danesa fins als 26 anys, difícilment podrà igualar la gesta de guanyar un títol defensant la samarreta del seu país –fa uns anys es va especular amb la possibilitat que jugués per Anglaterra, però ell sempre va tenir clar per qui volia jugar–, però avui contra Croàcia té l’oportunitat de fer història. I és que en cas de passar als quarts de final, Dinamarca igualaria la millor classificació en un mundial. Va ser en el de França, fa 20 anys, quan els danesos van caure a quarts de final contra el Brasil. Gairebé no cal dir qui era el porter d’aquella Dinamarca. L’heu encertat, Schmeichel. De nom, això sí, Peter.

OMBRA ALLARGADA

El seu pare, que era qui tenia l’anterior rècord, també va formar part de la millor Dinamarca
L’únic gol encaixat en el mundial, de penal, va posar fi a un rècord de 572 minuts imbatut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)