Internacional

Remuntada de Bèlgica contra Japó a tocar del xiulet final (3-2)

Vuitens. Els nipons se situen 0-2 als cinc minuts de la segona part i acaben pecant d’innocents permetent una contra letal en el minut 93

Bèlgica ha rebut una injecció de moral brutal en remuntar un 0-2 a la segona part per imposar-se 3-2 a Japó a tocar del xiulet final i passar a quarts de final.

Bèlgica ha mirat d’imposar la condició de favorit des de l’inici, però sense generar ocasions clares. Japó ha mostrat un ordre posicional envejable a l’espera de trobar una contra i fer mal. Un xut potent de Hazard i una pilota que li ha quedat enrere a Lukaku a un pam de porteria han estat els arguments dels europeus, si bé qui més a prop ha estat d’avançar-se han estat els nipons quan a tocar del descans Courtois s’ha empassat un xut en posar les mans toves, reaccionant a temps d’aturar la pilota damunt la línia.

La segona part ha estat una bogeria. Només s’havien disputat tres minuts quan Japó ha aprofitat un dels punts dèbils de Bèlgica: la defensa per la banda esquerra. Contra i bona definició d’Haraguchi davant la sortida de Courtois. Els belgues han estat a punt d’igualar d’immediat, però la rematada de Hazard ha anat al pal. I segon gerro d’aigua freda amb un gran xut d’Inui ajustat al pal. 0-2 en cinc minuts.

Lukaku ha perdonat el 2-1 en una rematada de cap sol a la frontal de l’àrea petita i Robert Martínez ha emprat un recurs conegut: el cap de Fellaini. En el minut 69’ una acció a pilota aturada ha derivat en una mala sortida de Kawashima i la rematada de cap posterior de Vertonghen ha anat agafant direcció a porteria fins ser el 2-1. Cinc minuts més tard, un clàssic amb centrada de Hazard i els centímetres de Fellaini imposant-se en el 2-2. Japó ha disposat abans d’un parell de contres perilloses, sense definir bé i hi han tornat en el 83’ quan Kompany ha aparegut just a temps d’evitar el 3-2 d’Inui i Kawashima s’ha refet de l’errada del primer gol amb una doble aturada en els intents de marcar de Chadli i Lukau, tornant-hi amb una canonada llunyana de Vertonghen. Quan semblava que la pròrroga seria inevitable Japó ha tret un córner i ha pecat d’innocent permetent la contra dels homes de Robert Martínez. Meunier ha conduït la pilota, Lukaku l’ha deixada passar i Chadli ha concretat la remuntada a 20 segons del final del temps reglamentari.