Internacional

Pólvora ‘bleu’ contra el mur ‘charrúa’

Uruguai-França. Mentre se succeeixen els elogis a Mbappé pel seu paper contra l’Argentina, la probable absència de Cavani amoïna els uruguaians

El duel entre l’Uruguai i França, que aquesta tarda estrena els quarts del mundial, presenta molts al·licients i un gran interrogant. Hi podrà participar Edinson Cavani? S’espera que fins les hores prèvies a l’inici del partit, que es juga a l’estadi de Nizhny Novgorod, no es desvetlli l’interrogant. Ahir el davanter del PSG va exercitar-se al marge del grup i va arribar a tocar pilota per primer cop en tota la setmana, però les expectatives de que pugui estar disponible són minses. El seleccionador charrúa, Óscar Tabárez, no va voler entrar en especulacions en la roda de premsa d’ahir a la tarda: “No vull entrar en aquest joc. En 24 hores es sabrà qui integra l’equip titular. Sense cap ansietat. Nomes cal paciència, res més.”

Cavani va ser clau perquè els uruguaians eliminessin Portugal el passat dissabte (2-1) en els vuitens. Va fer els dos gols del combinat dirigit per Óscar Tabárez abans d’haver-se de retirar per una lesió muscular al bessó esquerre. Sense ell al camp, l’explosiva parella ofensiva que forma amb el blaugrana Luis Suárez queda coixa. En aquest sentit, de confirmar-se la baixa, Christian Stuani –a les files del Girona– s’erigiria avui com el company de Suárez en punta.

Mentre l’afició uruguaiana tem l’absència Cavani, la francesa es mostra més confiada després del potencial mostrat contra Argentina en els vuitens (4-3). Un triomf que va tenir com a gran protagonista a Kylian Mbappé, que va forçar un penal –transformat per Griezmann– i va marcar el tercer i el quart gols dels bleus. “El que va fer l’últim partit l’ha situat en una situació molt bona. El que havia fet fins llavors també era fantàstic per tenir 19 anys. Pot seguir progressant molt”, va comentar ahir Didier Deschamps en roda de premsa. L’únic contratemps que té el seleccionador francès a l’hora d’elaborar l’onzè és la baixa per sanció de Matuidi. Qui té més números per rellevar-lo a l’interior esquerre és Tolisso.

A banda de Mbappé, França disposa d’un altre as a la màniga: Antoine Griezmann. El davanter de l’Atlético es retrobarà avui amb Godín i Giménez –també a les files del club colchonero–, però aquesta vegada com a rivals. Els dos centrals uruguaians, acompanyats per Cáceres i Laxalt als laterals, formen fins ara la línia defensives més sòlida amb tot just un gol rebut en quatre partits. Precisament veure el xoc amb el potencial ofensiu bleu es presenta com un dels punts d’atenció del duel.

LES FRASES

D’aquí a 24 hores se sabrà qui integra l’equip titular. Només cal paciència, res més [sobre Cavani]
Óscar Tabárez
SELECCIONADOR URUGUAIÀ
El que va fer Mbappé el darrer partit l’ha situat en una situació molt bona
Didier Deschamps
SELECCIONADOR FRANCÈS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)