1a divisió

Cadascú pel seu camí

Cristiano Ronaldo deixa el Real Madrid i fitxa per la Juventus, que pagarà 112 milions d’euros

“He demanat al club que accepti el meu traspàs”, assegura el davanter, que va mostrar el seu disgust amb l’entitat fa un mes i mig

“Ha estat molt bonic pertànyer al Real Madrid. En els pròxims dies parlaré.” Fa un mes i mig, amb la tretzena Champions League del conjunt blanc calenta, acabada d’aixecar, Cristiano Ronaldo va encendre la metxa. L’astre de Madeira, de 33 anys, amb contracte fins al 2021 i una clàusula de 1.000 milions d’euros, deixava entreveure l’adeu, després de nou temporades de blanc, i es mostrava molest amb el club. “No m’he escalfat. Són situacions que ja venen de fa temps; vas aguantant i aguantant, i a vegades et descontroles. Les coses no es resolen amb diners, els diners no són el problema”, va assegurar el jugador lusità aquell mateix dia, que va ser el preludi de la traca que va acabar esclatant ahir.

Després de dies d’especulació, amb un mundial pel mig, i de cap pronunciament públic de ningú, ni de Cristiano tot i haver promès explicacions, va arribar l’oficialitat: Cristiano deixa el Real Madrid i fitxa per la Juventus, que desemborsarà 112 milions d’euros pel traspàs del lusità –100 al club de Chamartín, que pagarà en dos terminis, i 12 en concepte de drets de formació i comissions–. L’atacant signa per les pròximes quatre temporades, amb un sou de 30 milions d’euros per cadascuna.

Punt final, doncs, a la història de Cristiano amb el club madridista, una etapa que no ha pogut resistir en vista del deteriorament de la relació entre el màxim dirigent de l’entitat, Florentino Pérez, i el portuguès. Les darreres declaracions del futbolista van acabar d’escapçar una connexió que ha estat marcada per la discussió. I és que, al llarg de gairebé una dècada en el conjunt blanc, han estat diverses les vegades que Cristiano i Florentino han topat.

Des de l’“estic trist” del 2012, passant per diverses declaracions crítiques amb la gestió del club en matèria de planificació i d’altres de recurrents en què indicava que no descartava marxar del club i deixava entreveure que desfullava la flor, fins a l’última no renovació de contracte, que segons suggereix el seu entorn hauria d’haver estat al final de la campanya passada, el 2017. Cristiano esperava una revisió de l’últim contracte, signat a finals del 2016, per posar-se al nivell salarial de Messi i Neymar, però la millora no es va produir i la relació es va acabar de refredar. Després va arribar el frau fiscal, les informacions des de Portugal que asseguraven que el 7 volia deixar el Madrid, davant les quals Florentino no es va immutar. Finalment, Cristiano no es va moure, es va quedar, però després d’una temporada, a Kíev, va acabar de trencar les relacions amb la cúpula.

Sense reconciliació, el davanter va determinar que volia sortir, Jorge Mendes li va trobar destí a la vecchia signora i el Madrid va accedir a vendre’l si Cristiano reconeixia que la decisió havia estat només seva. I així va ser. “Crec que ha arribat el moment d’obrir una nova etapa a la meva vida, i per això he demanat al club que accepti traspassar-me”, va explicar ahir l’atacant en una carta de comiat. “Demano a tothom, i molt especialment als seguidors, que, si us plau, m’entenguin”, va continuar el nou atacant de la Juventus. “He reflexionat molt i sé que ha arribat el moment de començar un nou cicle. Marxo, però aquesta samarreta, aquest escut i el Santiago Bernabéu els seguiré sentint com meus sigui on sigui”, va completar el lusità. El Madrid, en el comunicat en què va anunciar la venda, que va insistir que es va fer “atenent la voluntat i la petició expressades pel jugador”, va agrair els serveis prestats a un futbolista que per a l’entitat “ha marcat una de les èpoques més brillants de la història del club i del futbol mundial”. Cristiano i el Madrid separen els seus camins.

UNA CONDICIÓ

El club blanc li va demanar que digués públicament que la decisió de marxar era seva

‘BIANCONERO’

L’atacant va buscar nou destí i es va decantar per la Juve, amb la qual signa fins al 2022

LES DECLARACIONS

A Kíev, Cristiano va acabar d’escapçar la seva relació amb Florentino
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)