Internacional

França, de cap a la final

Mundial de Rússia. Un gol de Samuel Umtiti ha donat el triomf als bleus davant la Bèlgica de Robert Martínez

França és la primera finalista del mundial de Rússia després d’imposar-se a Bèlgica en un partit trepidant i que s’ha decidit, com no podia ser d’una altra manera en la història dels bleus en aquest mundial, en una jugada a pilota aturada que ha transformat en l’únic gol del matx el blaugrana Samuel Umtiti. França ha començat controlant el seu rival, però només ha durat un parell de minuts, perquè Bèlgica ha agafat les regnes i ha tingut ocasions molt clares per avançar-se- Timonejada per un gran Hazard, que ha tingut un parell bones d’oportunitats per marcar, la selecció que entrena el català Robert Martínez ha dominat clarament als bleu i podria haver obert la llauna en el minut 21, amb una rematada a la mitja volta de Toby Alderweireld que Hugo Lloris ha rebutjat amb una mà espectacular. Els de Didier Deschamps, però, han revifat i ha estat millor en el tram final del primer temps. Giroud en una falta i Griezmann amb un xut llunyà han errat davant Courtois, que ha evitat el gol de Pavard amb la cama en l’ocasió més clara de la primera part.

Després de la represa, els diables vermells es podrien haver avançat amb un cop de cap de Romelu Lukaku però ha estat França qui ha controlat la situació, i ho ha aprofitat per avançar-se gràcies a un gol de cap de Samuel Umtiti en el 51’. El blaugrana ha superat Alderweireld y Fellaini en el primer pal en la sortida d’un córner picat per Griezmann i ha fet el primer gol del partit. Giroud podria haver fet el segon després d’una gran assistència de Kylian Mbappé, però Moussa Dembélé ha tapat la rematada del davanter del Chelsea. Fellaini ha desaprofitat una bona assistència de Mertens per empatar en el 65’. Bèlgica no volia que s’acabés el seu somni mundialista i ho ha intentat fins el final, amb ocasions de De Bruyne i, sobretot, un xut des de fora de l’àrea de Witsel que Lloris ha rebutjat amb els punys. En els últims minuts, els belgues ho han intentat de totes les maneres, però el marcador ja no s’ha mogut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)