1a divisió

Un buit difícil d’omplir

1a divisió. Habituat els últims estius a reforçar la plantilla amb petits retocs, la marxa de Ronaldo forçarà Florentino a assumir el repte de trobar un relleu que mantingui el nivell competitiu i il·lusioni el madridisme

A Florentino Pérez se li amunteguen els deures. Tancada l’etapa de Cristiano Ronaldo al Real Madrid després de nou anys d’èxits col·lectius i individuals, el club blanc enceta a partir d’ara un escenari del tot incert. L’operació que ha acabat amb l’astre portuguès a la Juventus a canvi de 105 milions d’euros ha deixat en el madridisme la sensació d’un buit difícilment reparable (irreparable). A tan sols quatre dies de donar el tret de sortida a la pretemporada, el nou projecte liderat per Julen Lopetegui es posarà a rodar en ple debat per saber qui serà l’hereu del 7.

Protagonista absolut de la supremacia exhibida pel Madrid a Europa en les últimes temporades, la sortida de Ronaldo cap a Itàlia trenca la inèrcia viscuda els darrers estius a la casa blanca en matèria de fitxatges. Així, lluny de la serenor viscuda els últims anys, la marxa de Ronaldo obligarà Florentino Pérez a remoure cel i terra per trobar un recanvi –o recanvis– de certes garanties que permeti a l’equip mantenir el nivell i la competitivitat oferta en els darrers cursos i, de retruc, recuperar la il·lusió del madridisme, compungit per la sortida del futbolista més important de la història de l’entitat juntament amb Alfredo Di Stéfano.

Si bé des de la cúpula madridista es fan el càrrec que l’adeu de Ronaldo era un desenllaç que tard o d’hora havia d’arribar, ningú no preveu un escenari on el club no dugui a terme un reforç de categoria com a rèplica al buit deixat pel de Madeira. Donant per fet que trobar un futbolista amb els registres golejadors del portuguès serà una missió impossible, l’entitat presidida per Florentino Pérez es veurà obligada a buscar un reforç amb unes altres característiques. Lluny de tractar-se d’un problema econòmic –el club disposa d’un marge prou important per emprendre qualsevol negociació–, el repte serà convèncer algun dels noms que sonen –Neymar, Mbappé, Hazars o Kane– i els seus respectius clubs, pel fet de ser futbolistes amb contracte en vigor.

El rol de Bale i Benzema

Amb tot, no tot són males notícies a Chamartín. La sortida de Ronaldo, més enllà de l’efecte dominó que podria provocar a diferents clubs del vell continent, suposarà un cert alleujament per a alguns membres de la plantilla actual del Madrid, com ara Gareth Bale o Karim Benzema. Sempre a l’ombra de Ronaldo, l’adeu del portuguès podria suposar un gir radical en la situació del futbolista gal·lès. “Potser em quedaré o potser no. Crec que he de jugar cada setmana; sempre ho he volgut fer. Si no ho puc fer al Madrid, m’ho hauré de pensar i ho decidiré a l’estiu”, va afirmar Bale minuts després d’assolir la Champions a Kíev, on tot i ser suplent va acabar acaparant tot el protagonisme en la tercera orelluda consecutiva dels blancs després de signar un doblet decisiu i ser designat millor jugador de la final. Relegat a un rol secundari en la passada campanya i havent perdut pes sota les ordres de Zidane, l’adeu del seu ja excompany i l’arribada de Julen Lopetegui obren un nou escenari per al futbolista nascut a Cardiff. Una situació similar a la que podria viure Benzema, durament criticat al llarg del curs pel seu baix rendiment (11 gols entre lliga, copa i Champions) i per a qui el futur és a hores d’ara una incògnita.

COMPLICITAT

Amb un marge ample per fitxar, el repte serà convèncer algun dels futuribles

Achraf marxa i Vinícius arriba

Ronaldo a banda, els moviments no deixen de succeir-se a les oficines del Bernabéu. Així, el club blanc va comunicar ahir la sortida d’Achraf Hakimi com a cedit al Dortmund per als dos anys vinents. El lateral marroquí, que en la primera temporada al primer equip va gaudir de la confiança de Zidane –1.315 minuts entre totes les competicions– com a recanvi de Carvajal, marxa a la Bundesliga per adquirir experiència, després que l’arribada d’Odriozola el deixés sense lloc a la plantilla.

D’altra banda, s’espera que Vinícius Júnior aterri aquest dissabte a Madrid i pugui ser presentat al Bernabéu al llarg de la setmana vinent. “Estic una mica nerviós i ansiós per aquesta nova etapa de la meva vida”, va explicar l’atacant brasiler, que just avui fa divuit anys. Procedent del Flamengo, està previst que Vinícius faci la pretemporada amb el primer equip en espera de prendre la decisió de si acaba marxant cedit a un club per tal que s’adapti al més aviat possible al futbol espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)