Més futbol

Qüestió de punteria

L’Espanyol de Rubi es va estrenar contra un Olot que va plantar cara en tot moment

Aspar, amb un golàs per l’escaire, va avançar els garrotxins però els blanc-i-blaus van remuntar amb dianes de Melendo i Leo Baptistão

olot 1 Espanyol 2

OLOT:Ginard, Pujadas, Masó, Blázquez, Guzmán, Pedro, Alfredo, Alan Baró, Pep, Nierga, Aspar. També van jugar:José Martínez, Carles Mas, Héctor, Barnils, Xumetra, Marc Mas, Guillem Sacrest, Marc Pagès, David Cruz, Moha, .ESPANYOL:Diego López, Pipa, David López, Lluís López, Dídac, Víctor Sánchez, Granero, Melendo, Piatti, Borja Iglesias, Álvaro Vázquez. També van jugar: Roberto, Javi López, Naldo, Mario Hermoso, Sergio Sánchez, Aarón, Puado, Hernán Pérez, Álex López Sergi Darder, Leo Baptistão.GOLS:1-0 (8’) Aspar; 1-1 (25’) Melendo; 1-2 (47’) Baptistão; .ÀRBITRE:Hernández Hernández (Col·legi canari) va mostrar targeta groga a Darder (72’); ..t.PÚBLIC:Estadi municipal d’Olot 2.141 espectadors van veure el partit en directe, que va ser el partit de presentació dels garrotxins davant de l’afició.

L’Espanyol i l’Olot van jugar ahir el primer amistós de les seves respectives pretemporades. En la ment de tots dos conjunts encara hi havia desat el partit de l’any passat en què els blanc-i-blaus es van imposar als garrotxins per 0-4. Aquest any la resistència de l’Olot ha estat més gran, i per moments va jugar d’igual a igual contra tot un conjunt de primera divisió. Els deixebles de Garrido es van avançar amb un gol matiner de Lluís Aspar. El jove futbolista recollia un rebuig de Dídac Vilà al pal per signar un golàs per tot l’escaire. Això va obligar els homes de Rubi a millorar les seves prestacions. El tècnic maresmenc va fer diverses provatures a llarg dels noranta minuts, i va fer dues alineacions diferents en cada part. Els únics futbolistes que es van quedar sense jugar van ser Marc Roca, afectat per una tendinitis al tendó d’Aquil·les, i Sergio García, per molèsties musculars. Rubi va jugar amb un 4-4-2 però amb uns laterals molt oberts que buscaven constantment la línia de fons amb Pipa per la dreta i Dídac Vilà per l’esquerra. No obstant això, el centre d’atracció va estar en el debut de Borja Iglesias. El gallec, el fitxatge més car de l’Espanyol, va marxar sense el premi del gol però va deixar un parell de detalls del seu futbol, com la seva habilitat per rematar qualsevol pilota que li arribava i les desmarcades en ruptura a l’espai. Una mobilitat que, de mica en mica, aniran coneixent els seus nous companys.

L’Espanyol va anar creixent en el partit i va aparèixer Melendo per signar l’empat i el primer gol de la pretemporada dels blan-i-blaus. Assistència en profunditat de David López per al davanter que troba un passadís fins a la frontal i executa una fuetada per superar Ginard. Melendo va demostrar les seves ganes de ser protagonista i es va convertir en un corcó per a la defensa olotina. Malgrat tot, els locals no es van arronsar i van comprometre l’Espanyol amb la seva anticipació defensiva. Un fet que l’Espanyol va corregir entrada la segona part. Rubi va canviar totalment el seu onze i Sergi Darder es va convertir en el metrònom del partit. El d’Artà es va fer un fart de tocar i remenar la pilota demostrant que aquesta temporada les jugades passaran pels seus peus. Però el gol de la remuntada va arribar just després de la represa. Baptistão va recollir una pilota a la frontal i amb un xut sec i ajustat va superar Guillem Sacrest. El brasiler tornava a demostrar que el camp de l’Olot és talismà per a ell. La pretemporada anterior hi va marcar un doblet que s’hauria pogut repetir si no hagués estat per la seva falta de punteria. I és que l’Espanyol va buscar ampliar el seu avantatge, però qui més a prop va estar de tornar a anivellar el marcador va ser Hèctor Simon. La rematada de cap de l’empordanès es va estavellar al travesser i va fer impossible l’estirada de Roberto.

Era el primer duel de tots dos equips, però la falta de ritme i els pocs entrenaments no es van notar en excés per la intensitat i la predisposició que van mostar tots dos adversaris. Garrido avisava en la prèvia que seria un partit complicat per la importància del rival, però l’Espanyol va marxar d’Olot amb un ensurt al cos. I és que els locals van fer un bon partit i van reduir al mínim les diferències entre un equip de primera i un altre de segona B. Garrido, exdeixeble de Rubi, tenia molt estudiat l’estil del maresmenc i es va veure en l’anticipació i la pressió alta que van intentar fer en certs moments de partit. Al final l’Espanyol va sortir triomfador del duel gràcies al seu encert en els últims metres, però l’Olot pot estar satisfet de la feina feta. Ara els blanc-i-blaus continuaran la seva pretemporada amb una gira pels Estats Units, on jugaran dos amistosos.

LES FRASES

Les sensacions són les que toquen, fases en que sí s’ha intentat veure alguna coseta i altres en què es nota el volum de treball que portem
Consignes? Hem treballat la pressió alta, jugar per dins i l’alta velocitat de circulació de pilota
J. Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’Espanyol
Estic orgullós dels jugadors, no els puc demanar més. Hem mogut bé la pilota i ens hem situat bé. L’afició pot estar contenta
L’equip ha estat molt competitiu tot. Hem fet un bon partit i hem deixat bona imatge
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
Tenia moltes ganes de començar així; em falta fer més gols, però he començat bé la pretemporada
Óscar Melendo
davanter de l’espanyol

El VAR no es va utilitzar

Un dels al·licients del partit d’Olot era veure en directe el VAR. El comitè d’àrbitres de la Federació Espanyola i la LFP van preparar un dispositiu especial per anar provant els diversos sistemes abans de l’inici de la lliga en què la nova tecnologia de videoarbitratge ja entrarà en vigor. Olot era un dels camps triats, però el VAR no es va fer servir en tot el partit, ni el col·legiat, Hernández Hernández, va tenir la temptació de recórrer al nou instrument, tot i que en un parell d’ocasions els jugadors de l’Espanyol li ho van demanar. La maleta amb una pantalla que hi havia al costat de la banda es va quedar sense utilitzar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)