1a divisió

El protagonista

Marcelino García Toral

Marcelino, el millor reforç

Artífex de la recuperació esportiva del València, la renovació del preparador asturià fins al 2020 suposa la consolidació del nou projecte de l’era Lim

“Una part important de com desenvolupar el treball és ser feliç, i això és el que sentim des que vam arribar aquí”, va afirmar

Superada la llevantada, les aigües corren més tranquil·les que mai per la capital del Túria. Si ara fa poc més d’un any el València estava immers en una crisi esportiva galopant que no semblava tenir fi, l’arribada de Marcelino García Toral ha permès a l’entitat girar full i donar un tomb radical a la situació. Un encert que no s’entendria sense la visió del director general, Mateu Alemany, clau aleshores en l’elecció del preparador asturià.

Artífex de la recuperació de l’equip, Marcelino ha traçat en un temps rècord les línies mestres d’un projecte esportiu amb el qual tothom s’ha sentit identificat des del primer dia, modificant la cara d’un club que ha passat de veure’s abocat els dos anys anteriors a la zona mitjana-baixa de la taula –va repetir en els dos casos la dotzena plaça– a recuperar el seu lloc a Europa. “Una part important de com desenvolupar el treball és ser feliç; si ets feliç transmets un estat d’ànim positiu, i això ens passa des que vam arribar. Tenim tota l’ajuda i el suport dels dirigents en el nostre mètode i, per sota, una plantilla que accepta una idea i a la qual intentem donar eines per optimitzar el rendiment, i una afició satisfeta del treball del tècnic i el seu equip. Tot plegat ens ha portat ràpidament a aquest acord”, expressava dijous passat el tècnic amb motiu de l’acte de la seva renovació fins al 2020. Una notícia molt esperada per tot el valencianisme, cofoi amb una ampliació de contracte que no fa sinó ratificar la confiança total i absoluta en un tècnic que s’ha guanyat a pols el dret a construir el seu propi projecte al costat d’Alemany, un des de l’àrea esportiva i l’altre des dels despatxos. Amb una reeixida reestructuració de dalt a baix respecte de la configuració de la plantilla l’estiu anterior i un notable encert en les incorporacions, la mà de Marcelino ha permès a l’entitat recuperar el crèdit i l’autoestima perduts, dotant l’equip d’una competitivitat que semblava caiguda en l’oblit a Mestalla. Líder absolut i amb plens poders en la presa de decisions, el seu rol s’albira bàsic en l’objectiu de donar continuïtat al progrés viscut en aquest primer any. Així, el club ha fet mans i mànigues a l’hora de confeccionar al més aviat possible una plantilla il·lusionant per afrontar el retorn a la Champions amb les màximes garanties.

I és que, tenint en compte les xifres, el València és un dels clubs que més s’han mogut en el mercat de fitxatges, on fins ara ha desemborsat uns 50 milions d’euros en quatre incorporacions: 25 per Kondogbia després d’executar l’opció de compra pactada amb l’Inter, 15 per Diakhaby (Lió), sis per Wass (Celta) i dos per Racic (Estrella Roja). Malgrat això, Marcelino en vol més i marca la línia a seguir abans de l’inici del curs. “Indubtablement, haurem de tenir una plantilla més competitiva i més capacitada que la de la temporada passada. En el dia d’avui, ens falten quatre o cinc futbolistes –el club busca un lateral dret, dos jugadors de banda esquerra i un davanter– per completar la plantilla definitivament. La Champions és el que ens permetrà competir amb els millors, però la prioritat és la lliga, que és la que ens farà créixer com a equip”, va etzibar Marcelino.

Així, tots els esforços estan centrats ara mateix en l’operació Guedes. Peça fonamental en el renovat València el curs anterior, l’ofensiva del conjunt valencianista és total en l’objectiu d’incorporar l’extrem portuguès, propietat del PSG i per a qui l’equip valencià esperarà el que faci falta per incorporar-lo. “No tenim pressa. Actuarem com la temporada passada, amb paciència però sense pausa. Si vingués seria una gran notícia, però hem de ser conscients de la dificultat que comporta. En tot cas, fins al 31 d’agost, quan es tanqui el mercat, estarem oberts”, va comentar Marcelino.

Les xifres
2
anys
més, fins al 2020, és l’acord de renovació signat per Marcelino amb el València.
tècnic
de l’era de Peter Lim, després de Nuno, Neville, Ayestarán, Prandelli i Voro.
50
milions
d’euros ha invertit fins ara l’entitat valencianista en matèria de fitxatges.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)