1a divisió

Embolica que fa fort

1a divisió. El Valladolid, tot i l’alegria pel seu retorn a primera quatre anys després, viu immers en una complicada situació esportiva i institucional de proporcions imprevisibles

Certificat l’ascens fa poc més d’un mes, les presses comencen a apoderar-se del Valladolid. En aquestes quatre setmanes, l’entitat de Pucela ha passat de l’alegria més absoluta pel retorn a primera quatre anys després a la incertesa que provoca el rumb en què està immers el club actualment. Últim equip de primera que ha començat a rodar a causa del dur camí per assolir l’ascens el curs anterior, el Valladolid és l’únic club que a hores d’ara no ha realitzat cap incorporació en matèria de fitxatges. Una situació preocupant que, afegida a la marxa d’una part del bloc que va conduir el club a primera –han sortit homes com ara Jaime Mata, Hervías, Gianniotas i Ontiveros–, deixa el conjunt dirigit per Sergio González amb molts deures per fer. “Primer de tot, hem de deixar les coses clares i recordar que som el club amb el pitjor pressupost de la lliga, aquesta és la realitat. A partir d’aquí, màxima exigència. Haurem de tenir molta paciència i treballar amb la frustració en el sentit que ens interessaran que vinguin determinats futbolistes que possiblement no podrem fitxar”, reconeixia el preparador català, renovat automàticament després d’aterrar al Zorrilla en les darreres vuit jornades del campionat i guiar el club a primera en el play-off. Així, Sergio González s’ha vist obligat a completar aquesta primera setmana de pretemporada amb dinou jugadors de la primera plantilla i sis homes més del filial abans no comencin a arribar els anhelats reforços. “Pel cap baix necessitarem sis o set fitxatges, però els temps els marca el mercat. La direcció esportiva està treballant sense parar. No portarem futbolistes per portar-los, volem noms que millorin i que siguin importants. Sabem que és un any clau, perquè si aconseguim la permanència, el club donarà un salt de qualitat molt important l’any següent”, reblava amb un to moderament optimista González. L’estiu, doncs, es presenta d’allò més exigent a les oficines del Zorrilla.

Crisi interna

Per si això fos poc, a la complicada situació esportiva que viu el club cal sumar-hi la crisi institucional que arrossega el Valladolid en els últims temps, a causa dels continus rumors que apunten a la possibilitat que Carlos Suárez, president en els darrers 17 anys i màxim accionista (59%), pugui prendre la decisió de vendre el club a algun grup nord-americà, sud-americà o inclús a Ronaldo Nazario, segons han insinuat mitjans locals. Una possibilitat que ha anat creixent en els últims mesos coincidint amb el retorn de Pucela a primera i que ha provocat fortes discrepàncies entre la cúpula directiva del club, fins al punt que ara fa un mes el vicepresident José Moro va anunciar la seva dimissió per un “distanciament” amb el president. “L’incompliment del model pactat a l’hora de prendre decisions ha sigut un agreujant, veient-me desautoritzat des del punt de vista de les meves funcions executives”, va explicar en la seva carta de comiat. Arribat amb el suport de Moro el curs passat, l’exjugador José Antonio García Calvo també va comunicar ahir la seva marxa com a responsable de l’àrea de màrqueting, segons va informar el club en un comunicat. “Ens tornarem a veure. Això tan sols és un fins aviat”, va indicar Calvo, director esportiu la temporada 2010/11. Confirmada la pugna interna per aconseguir el control de l’entitat amb la sortida dels dos dirigents, el futur immediat del Valladolid és ara mateix una incògnita. “He fet el meu treball”, afirmava enigmàtic el president Suárez recentment després que l’alcalde de la ciutat l’animés públicament a continuar en el càrrec.

LA DADA

0
Fitxatges
que ha realitzat fins al moment la direcció esportiva del conjunt de Sergio González
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)