1a divisió

Un futur ple de dubtes

1a divisió. La marxa de Zidane i Ronaldo, els seus dos grans valedors, deixen Benzema amb un futur incert al Madrid. Lopetegui, que ja va recomanar-lo a l’etapa de Calderón, confia a veure la seva millor versió

No ha estat un any fàcil per a Karim Benzema. Sempre observat amb lupa i blanc de les ires d’una part del Bernabéu, el rendiment del francès ha despertat constantment recels des de la seva arribada al club, el 2009. Aquest passat curs, però, ha estat sens dubte una de les campanyes més complicades que ha hagut d’afrontar. L’aposta ferma que Zidane, el seu gran valedor, va realitzar l’estiu passat per ell obrint la porta de sortida a Morata i Mariano, se li va girar ràpidament en contra amb el pas del curs. Tot i no disposar gairebé de competència –la participació de Mayoral va ser testimonial–, Benzema va completar la seva pitjor temporada pel que fa a realització. Lluny de posar en dubte la qualitat i el talent del futbolista de Lió, vital en el joc associatiu de l’equip, el que una part de l’afició madridista va retreure-li, a banda de l’escàs encert davant de porteria –cinc dianes en 32 jornades de lliga, dotze entre totes les competicions–, va ser la seva condició de ‘9’ intocable tot i el rendiment ofert. “No haig de convèncer la gent. Qui sap de futbol sap que Karim és molt bo, a qui li agrada aquest esport li ha d’agradar Karim”, va afirmar Zidane, sortint en defensa d’un futbolista indiscutible durant els seus tres anys com a entrenador del primer equip blanc. “Benzema és un magnífic jugador que moltes vegades ha donat classes de com jugar a futbol. És una combinació entre Ronaldo Nazario i Zidane, atès que marca gols i alhora disposa d’un gran talent en pocs metres. Aquells que creguin que és un altre tipus de jugador, s’equivoquen”, va expressar Florentino a finals d’octubre. Així, la inesperada marxa de Zidane, així com la del seu soci Cristiano Ronaldo, un altre dels seus grans defensors –aquest curs va arribar a recriminar en algun partit la seva pròpia afició davant els xiulets cap al seu company–, dibuixava un panorama desolador per a Benzema.

Lopetegui, un aliat

En ple debat sobre la necessitat de reforçar-se després de la sortida del portuguès, la possibilitat que el Madrid emprengui negociacions amb algun davanter centre podria deixar Benzema en una situació crítica. Renovat fa dos estius fins al 2021, no tot són males notícies per a l’ariet francès. I és que als seus 30 anys –si no és traspassat complirà una dècada defensant la samarreta madridista–, l’arribada de Lopetegui pot suposar-li un baló d’oxigen. Sense anar més lluny, l’escollit per rellevar Zidane va ser el primer que va recomanar el fitxatge de Benzema en un llunyà 2006, quan l’aleshores cap de scouting durant l’etapa a la presidència de Ramón Calderón va elaborar una llista de noms en què hi figurava Benzema. Una complicitat que Lopetegui es va encarregar de fer visible davant els rumors que apunten a un possible interès del Milan per fitxar Benzema, publicant a la xarxa una imatge en què se’l veu abraçat al ‘9’, de qui espera treure la seva millor versió.

L’aposta de Florentino pels “joves”

Amb motiu de la presentació del porter ucraïnès Andriy Lunin, Florentino Pérez va mantenir el discurs dels darrers dies d’apostar pels joves talents en un mercat que va qualificar de “vertiginós”. “A poc a poc anem edificant les bases del present i del futur del nostre equip. Volem incorporar aquest talent jove que marcarà el futur, gent que aspira al màxim. Després dels últims grans títols, volem continuar sent lleials a la forma d’entendre aquest esport que tants d’èxits ens ha donat. Sabem molt bé que l’escenari del futbol internacional s’ha transformat d’una forma vertiginosa i hem d’adaptar-nos i afrontar aquesta nova realitat”, va expressar el president del Madrid, deixant clar que l’objectiu ara és més futbolistes com Vinícius i Rodrygo i menys ‘galàctics’.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)