1a divisió

Una idea present

1a divisió. Amb William Carvalho com a fitxatge destacat, el Betis continua construint-se, des de l’arribada de Quique Setién l’estiu passat, amb jugadors idonis per la filosofia del tècnic

Quique Setién és el cervell d’aquest Betis. L’entrenador, aterrat el passat estiu a Sevilla, és el responsable del rentat de cara d’un equip que ha passat de lluitar per la permanència a viatjar per Europa. “La figura de Quique és fonamental en aquest projecte. Mai n’hem dubtat”, explicava el president del club, Ángel Haro. “El canvi en el club ha estat grandíssim. En un any tot ha canviat de manera molt important, per a bé”, reconeixia també Joaquín, el capità. Una transformació que s’ha dut a terme des d’una filosofia, des d’un model de joc, el de l’entrenador càntabre, a partir del qual s’ha fet un equip nou, que segueix en construcció.

I és que amb Setién a la banqueta, al Betis només arriben futbolistes que encaixen amb la idea de joc que proposa l’entrenador. Cruyffista confés, els seus equips es caracteritzen per voler la pilota i practicar un futbol associatiu, però per jugar així, s’ha de tenir els jugadors idonis. D’aquesta manera, el club, entregat al pla de Setién, va invertir el curs passat uns 40 milions d’euros en fitxatges per tal d’acostar la naturalesa de la plantilla a allò que requeria el preparador. Aleshores, van arribar migcampistes fins amb la pilota com Boudebouz, Camarasa i Guardado; centrals amb bona sortida com Amat i Bartra; i atacants amb desequilibri com Sergio León i Tello.

“Intento dir-los a tots que ens ho passarem bé al nostre equip. Anem a l’alça, hi ha bon ambient i gaudirem del futbol. Aquest és un bon lloc per venir”, explicava Setién, que ha vist com aquest estiu s’han afegit al conjunt perfils que s’adaptaran bé a la seva idea futbolística com Sergio Canales i Inui, jugadors de tècnica depurada, a més, de William Carvalho, el fitxatge de més nivell, un pivot defensiu, poderós físicament i amb criteri amb la pilota, que ha estat titular amb Portugal en la copa del món. “Hem incorporat jugadors que ens poden donar moltes coses”, indicava el tècnic, que no obstant, perd Fabián Ruiz, un dels puntals de l’equip la campanya passada, que ha posat rumb al Nàpols per 30 milions d’euros.

Les incorporacions però, en un conjunt que haurà de fer front a tres competicions, no s’acaben aquí. El Betis està negociant amb el València per Martín Montoya, i té en el radar migcampistes com João Mario (Inter), Héctor Herrera (Porto) i Dani Ceballos (Real Madrid).

ALTES 2018/19 Pau López Lliure
Espanyol
Sergio Canales Lliure
Real Sociedad
Takashi Inui Lliure
Eibar
Joel Robles Lliure
Everton
William Carvalho 20 M
Sporting CP
ALTES 2017/18 Antonio Barragán 1 M
Middlesbrough
Ryad Boudebouz 7 M
Montpeller
Víctor Camarasa 7 M
Llevant
Sergio León 3,5 M
Osasuna
Zou Feddal 2,5 M
Alavés
Cristian Tello 4 M
Barça
Andrés Guardado 2,5 M
PSV Einhoven
Javi García 1,5 M
Zenit
Jordi Amat Cedit
Swansea
Joel Campbell Cedit
Arsenal
Marc Bartra 10,5 M
Borussia Dortmund
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)