Internacional

Estrena sense estridències

Premier League. El Chelsea, encara amb molts detalls per polir, aconsegueix una victòria plàcida (0-3) en l’estrena de Maurizio Sarri i de Kepa Arrizabalaga en el campionat anglès

Premier

Jornada 1

Newcastle - Tottenham

1-2

0-1 (8’) Verthongen. 1-1 (11’) Joselu. 1-2 (18’) Dele Alli

Bournemout - Cardiff

2-0

1-0 (24’) Fraser. 2-0 (90’) Wilson

Fulham - Crystal Palace

0-2

0-1 (41’) Schlupp. 0-2 (79’) Zaha.

Huddersfield T. - Chelsea

0-3

0-1 (34’) Kanté. 0-2 (45’) Jorginho (p.). 0-3 (80’) Pedro

Watford - Brighton

2-0

1-0 (35’) Pereyra. 2-0 (54’) Pereyra

Wolverhampton - Everton

2-2

0-1 (17’) Richarlison. 1-1 (44’) Rúben Neves. 1-2 (67’) Richarlison. 2-2 (80’) Raul Jiménez.

Liverpool - West Ham

14.30 h (M. LdC)

Southampton - Burnley

14.30 h

Arsenal - Man. City

17 h (M. LdC)

Man. United - Leicester

2-1

1-0 (3’) Pogba (p.). 2-0 (83’) Shaw. 2-1 (90’) Vardy.

Encara lluny del que vol ser, però amb l’autoritat que s’exigeix a algú de la seva planta, un campió de la Premier en cinc ocasions des del canvi de segle, el Chelsea de Maurizio Sarri va desprecintar sense incidents el seu trajecte per la lliga. Un 0-3 sense més pal·liatius que els lògics per a un equip que tot just comença a aprendre un llenguatge futbolístic diferent i que ahir encara va mantenir la seva gran estrella, Eden Hazard, al frigorífic fins al tram final, quan va reaparèixer amb el partit ja resolt.

Tot i un ritme de joc encara feixuc, poc suggeridor per moments a l’hora d’avançar, el conjunt londinenc com a mínim va poder regalar a Kepa Arrizabalaga una estrena plàcida a les illes. Sobri en la poca feina que va tenir i ajudat pels pals en les grans oportunitats generades pel Huddersfield, el porter basc va iniciar el seu periple anglès sense grans ornaments, una mica com el seu equip, que tot i les dificultats en alguns moments per imposar el seu futbol, va acabar desembussant la tarda amb solvència, primer amb una arribada d’N’Golo Kanté a l’àrea per reblar una centrada de Willian. El menut internacional francès, que ha marcat sempre un gol en les tres temporades que du a la Premier, ja ha complert l’expedient en la primera jornada. Com també ho va fer el seu company a la sala de màquines, Jorginho, que aprofitant un penal comès sobre Marcos Alonso, va exhibir bona sang freda per marcar des dels onze metres en el seu primer partit al campionat anglès.

Ja en el tram final, amb el partit coll avall i Hazard sobre el camp, el Chelsea va rematar la feina amb una acció conduïda pel mateix belga que va acabar servint perquè Pedro, picant la pilota amb subtilesa, acabés de donar forma a una victòria plàcida per començar per al nou Chelsea.

El Tottenham posa primera

No va ser l’actuació més convincent del conjunt de Mauricio Pochettino, però com en l’estrena del curs passat, va ser capaç d’endur-se els punts d’un estadi sempre calent i complicat com Saint James’s Park, on el Newcastle va cimentar la seva plàcida situació a mitja taula el curs passat.

Ahir als magpies els va anar de poc de no poder esgarrapar un punt, amb una pilota estavellant-se contra la fusta a poc del final, però va ser el Tottenham qui va posar el peu dret sobre la Premier League amb una victòria laboriosa, cimentada amb una primera meitat prou autoritària i assegurada amb una resistència més precària en la segona. Jan Verthongen, amb un gol fantasma que la tecnologia va validar i Dele Alli, arribant des del darrere com de costum i rematant de cap a la xarxa una gran centrada d’Aurier, van cuinar un avantatge parcial que ja no es mouria en la represa i que només aconseguiria atenuar Joselu, connectant a la xarxa una centrada molt ben tocada per Ritchie.

Tot i que per moments va perdre el timó del partit i es va deixar contagiar per la rauxa del Newcastle, el Tottenham va tenir prou ofici per gestionar el seu avantatge i sobretot per quedar-se els primers punts en una temporada fonamental per al projecte, en què el club estrenarà el seu nou estadi i en què Pochettino ha aconseguit mantenir el gros d’un equip que s’entén des de fa temps.

LA DADA

1
gol per temporada
ha marcat N’Golo Kanté des que juga a la Premier League. 4 en total
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)