1a divisió

Madrid, capital de la primera divisió

Rècord Per primera vegada cinc equips madrilenys coincidiran en la màxima categoria del futbol estatal, amb el Madrid i l’Atlético al capdavant

L’inici de primera divisió ja és a la cantonada i els vint equips estan ultimant la seva posada en escena. Aquest any, Madrid, amb cinc representants, es convertirà en l’epicentre de la competició. Al pòquer de la temporada anterior format per Real Madrid, Atlético de Madrid, Getafe i Leganés, s’hi ha afegit el Rayo Vallecano. Al seu costat se situa el País Basc, amb quatre clubs –Athletic Club, Real Sociedad, Eibar i Alavés– i Catalunya, que manté el Barça, el Girona i l’Espanyol en la màxima categoria.

En un any de mundial, el mercat de fitxatges no s’ha activat fins al seu acabament i els equips han avançat més a poc a poc en la configuració de les seves plantilles. Tot i així, la majoria arriben al primer partit amb els deures gairebé fets per afrontar amb garanties un campionat llarg i dur.

Candidats

El Barça d’Ernesto Valverde intentarà revalidar el títol de lliga, però no ho tindrà gens fàcil, perquè es trobarà amb autèntics gegants de la competició i eterns aspirants amb ganes de fer el salt definitiu al podi dels escollits.

El Real Madrid presenta un projecte nou, amb Julen Lopetegui com a nou comandant de la nau blanca en substitució de Zinedine Zidane i sense la seva principal figura dels darrers anys, Cristiano Ronaldo, i intentarà recuperarà la corona de campió, que li va prendre el Barça. Els blancs s’han reforçat amb un dels millors porters del món, el belga Thibaut Courtois (Chelsea). També mantenen l’aposta dels darrers cursos per joves promeses del panorama espanyol i internacional, com Álvaro Odriozola (Real Sociedad) o Vinicius Júnior (Flamengo), tot i que encara queden dies fins al tancament del mercat i és possible que es produeixin més moviments a la casa blanca, sobretot en la parcel·la ofensiva. Coneixent la figura de Florentino Pérez no es pot descartar absolutament res.

L’Atlético de Madrid tampoc no ha dit l’última paraula i està disposat a trencar l’hegemonia dels dos grans del futbol espanyol. Els matalassers, amb Diego Pablo Simeone, que encadenarà la seva vuitena temporada consecutiva a la banqueta, han format una plantilla més equilibrada que aspira a tot. Griezmann va decidir continuar en l’equip després del seu estira-i-arronsa amb el Barça, a canvi d’un projecte guanyador, i a priori l’hi han concedit. Es manté la columna vertebral dels darrers cursos formada per Godín, Koke, Saúl i el mateix Griezmann, i han arribat peces de qualitat que han de permetre fer el pas endavant definitiu. Lemar (Mònaco), Rodri (Vila-real), Kalinic (Milan) o Gelson Martins (Sporting de Portugal) incrementen el nivell i ofereixen més variants tàctiques a Simeone. Si segueixen el guió previst, es convertiran en un os, encara, més dur de rosegar.

En línia ascendent

A part del Barça i dels dos grans de Madrid, sempre hi ha equips amb ganes d’animar la competició, com el València. Els del Túria van deixar enrere una etapa fosca de resultats amb Marcelino García Toral. Aquest curs s’han reforçat amb davanters interessants com Batshuayi (Chelsea) o Gameiro (Atlético de Madrid). A més, no és gens descartable la continuïtat de l’extrem portuguès Gonzalo Guedes.

El Betis de Quique Setién va ser una de les grans sensacions de l’any anterior i vol continuar en aquesta dinàmica positiva. Han conservat peces clau com el defensa català Marc Bartra o el migcampista mexicà Guardado, i han afegit més talent amb Canales (Real Sociedad), Inui (Eibar) o Carvalho (Sporting de Portugal).

Finalment, el Vila-real de Javi Calleja amb una davantera prometedora i renovada amb Gerard Moreno (Espanyol) i Ekambi (Angers) i el nou Sevilla de Pablo Machín també aspiren a quedar en els primers llocs de la classificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)