Internacional

Tot un avís a navegants

Premier League. El City de Guardiola fa miques el Huddersfield (6-1) en una exhibició de joc de David Silva i del ‘Kun’ Agüero, autor d’un ‘hat-trick’

Encara no s’ha estrenat el mes de setembre i el City sembla que ja ha començat a agafar velocitat de creuer. El conjunt de Pep Guardiola, en una nova exhibició de força, va tornar a demostrar ahir contra el Huddersfield que és el gran candidat a endur-se un títol que cap equip ha aconseguit revalidar des que el United de Sir Alex Ferguson va fer-ho ara fa una dècada. Ni la dolorosa notícia de la greu lesió de De Bruyne –tres mesos de baixa– ni el fet de trobar-se a l’inici del calendari van evitar que els citizens completessin una actuació notable. Davant l’absència del dotat futbolista belga, Guardiola va optar per canviar el dibuix i va apostar per un esquema amb tres centrals, dos carrilers i dues puntes. Un onze en què van brillar amb llum pròpia David Silva i el Kun Agüero. El canari, absent per lesió en els primers dos partits, va estrenar-se aquesta campanya fent gala de l’excel·lent visió de joc que atresora i convertint-se en l’autèntic generador de l’atac del City, i l’argentí va signar un hat-trick incontestable.

La superioritat del City va ser aclaparadora des del xiulet inicial, monopolitzant la possessió —77% al final del partit— i les ocasions —van rematar 32 vegades— contra un Huddersfield molt replegat i que va destinar tots els seus esforços a defensar-se amb dents i ungles. Un exercici de supervivència del tot estèril contra un rival que, superada la mitja hora de partit, ja guanyava 3-0. Sortosament, però, el primer gol de la tarda arribaria en una acció de joc directe, amb un precís servei de porteria d’Ederson que Agüero, aprofitant la mala sortida de Hamer, va aprofitar per inaugurar el marcador amb una pilota picada des del balcó de l’àrea. Absent bona part de la temporada passada per una greu lesió als encreuats, Benjamin Mendy va demostrar que, en plenitud de condicions, està cridat a ser un dels futbolistes més importants d’aquest City.

Trencant des del darrere i exhibint una potència a l’abast de pocs, de les seves botes en va néixer l’acció del 2-0, amb un xut ajustat de Gabriel Jesus, i també del 3-0, en una jugada aparentment sense perill que Hamer no va blocar i que l’argentí va aprofitar per marcar a plaer. Sense haver inquietat en cap moment l’àrea d’Ederson, el Hudderfield va trobar-se amb el gol de l’honor en la seva primera arribada, fruit d’un error en cadena en un servei de banda que Stankovic va caçar a l’àrea petita.

Una piconadora

El pas pels vestidors no va fer variar gens el ritme i l’ambició d’un City en què Silva continuava fent i desfent con volia, clavant a l’escaire una magistral falta provocada per l’omnipresent Agüero. L’argentí, que ahir no volia fer presoners, va enviar una pilota al pal abans d’aconseguir el hat-trick amb l’esperó caçant l’enèsima centrada de Mendy. El definitiu 6-1, obra de Kongolo en pròpia porteria, va posar punt final a un duel en què es va poder palesar que el City, per ara, no té aturador.

LA FRASE

Agüero no només marca gols, obre espais, i no s’acaba aquí. És un dels millors ‘9’ del món
Pep Guardiola
entrenador del man. city
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)