1a divisió

El Madrid allibera nervis

1a divisió. El conjunt blanc viu una plàcida estrena de lliga superant sense patiment un Getafe que no va oposar excessiva resistència i que tampoc va tenir resposta en el contracop

real madrid 2 getafe 0

REAL MADRID:Keylor Navas, Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo, Dani Ceballos (Modric, 71)’, Kroos, Isco (Casemiro, 58’), Bale (Lucas Vázquez, 77’), Marco Asensio i Benzemá.GETAFE:David Soria, Damián Suárez, Bruno González, Djené, Cabrera, Arambarri, Portillo (Iván Alejo, 64’), Shibasaki, Maksimovic, N’Diaye (Jaime Mata, 58’) i Jorge Molina (Ángel, 71’).GOLS:1-0 (20’) Carvajal. 2-0 (51’) Bale.ÀRBITRE:Estrada Fernández (col·legi català). Grogues a Marcelo, Cabrera, Bruno González, Djené, Arambarri, Jorge Molina, N’Diaye i Mata.

Els debats hauran d’esperar per avivar-se. Tot i la sensació d’incertesa que ha acompanyat el Real Madrid al llarg de l’estiu, el conjunt blanc va estrenar la lliga amb una victòria plàcida i un futbol prou sòlid contra un Getafe que, això sí, va passar de puntetes pel Bernabéu i pràcticament no va inquietar Keylor Navas, que de moment conserva la seva condició de titular, amb Courtois esperant el seu torn.

Sufocat després de la derrota a Tallinn, angoixat per un final de mercat en què impera un silenci inquietant de Florentino Pérez, a Lopetegui li quedava gestionar els ingredients que li havien quedat dins del vestidor. I no només ho va fer amb valentia, sinó que la seva recepta va mesclar bé. Contra un Getafe que se sabia, s’intuïa que viuria a prop del seu porter, David Soria, el tècnic basc no va veure necessari apostar per Casemiro, que a més arrossegava alguna molèstia i, més enllà del perill dels de Bordalás en transició, va atrevir-se a donar-li rodatge a Dani Ceballos, a mesclar-lo amb Isco al mig del camp i amb un Toni Kroos que va exercir de frontissa entre la defensa i l’atac, en un rol més posicional.

A dalt, Asensio, Bale i Benzemá es van repartir els espais de manera alterna, permutant en més d’una ocasió els seus rols i generant l’agitació que necessitava el Bernabéu per no impacientar-se abans de temps. De les botes del gal·lès, que havia avisat poc abans amb una potent rematada de cap al travesser, va néixer l’acció que, afavorida per un desconcertat Soria, acabaria permetent a Carvajal, al segon pal i col·locant la pilota per sobre del porter andalús, desllorigar el partit i donar moral a aquest Madrid incipient.

Refinat i convençut, més enllà del pessimisme de l’entorn, el Madrid va jugar amb convicció, amb la voluntat clara de voler ser un col·lectiu afinat, sempre intentant jugar des de l’associació i durant molts minuts va domesticar un Getafe que només es va animar a pressionar després del pas per vestidors.

I tot i l’intent del conjunt del sud de Madrid de redreçar la nit al Bernabéu, el Madrid la va liquidar ràpid quan Marco Asensio va aprofitar una errada poc habitual en Djené per servir una pilota a Bale, que aquest cop no va fallar i ja va permetre a Lopetegui gestionar un avantatge plàcid, donant entrada a Casemiro i a Modric per posar la dosi d’experiència que li havia de permetre matar el partit. I així va ser, en una plàcida estrena per al conjunt blanc.

ERRADES

David Soria i Djené no van estar fins en els dos gols dels madridistes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)