1a divisió

1a divisió

Les vistes d’Álex Gallar

El català va ser el gran protagonista de l’estrena de l’Osca a primera divisió amb un doblet històric

El migcampista completa d’aquesta manera un ascens ple de coratge i de perseverança cap al primer graó del futbol

Se sol dir que quan el camí és llarg, les vistes són bones. I encara que la bellesa del trajecte és relativa, la mirada d’Álex Gallar (Sabadell, 1992) en va plena.

Des del mirador inigualable de la primera divisió, el català contempla amb un somriure una rebuda incomparable, amb dos gols contra l’Eibar que ja són història de l’Osca. I també seva. Perquè per a Gallar n’hi ha prou amb mirar de reüll per contemplar que el present està fonamentat sobre la suor, sobre una carrera plena de revolts i que fa tan sols cinc anys vivia instal·lada a tercera divisió. La d’algú que sap el que costa escalar. I des del primer dia, quan Miquel Olmo el va fer entrar en el vestidor d’un Terrassa decadent el 2009. “Segurament la pitjor etapa de la història del club, amb molts futbolistes de fora, en una situació de no cobrar, difícil, però allò també va fer que sorgissin jugadors que han acabat tenint recorregut com Gallar o Josep Señé que potser en un altre context no haurien tingut l’oportunitat”, apunta Olmo.

Sent encara juvenil de segon any, Gallar va començar a caminar en un vestidor ferit. Però ni allò, ni cap pedra en el camí, acabarien subornant-lo per deixar de perseguir el seu somni.

Humilitat per acceptar el fracàs, per tolerar una mala experiència a Múrcia i un pas poc lluït per Mallorca, i la consciència que a vegades un pas enrere desemboca en dos endavant. Aquesta és la filosofia que va abraçar quan el 2012 va aterrar a Rubí, a tercera divisió. “L’Álex és un noi trempat, no és un futbolista que es desanimi. Diria que va debutar al camp del Vic i la primera pilota que toca i fa gol. És un noi que ha hagut de viure situacions complicades, però que ha tingut aquesta capacitat per adaptar-se a tot el que li ha tocat”, assegura Alberto Fernández, aleshores tècnic del Rubí.

A unes virtuts futbolístiques que ara queden al descobert davant la retina de milions d’aficionats al món, el secret de Gallar resideix en un interior apassionat, que a l’adversitat sempre va respondre amb un gest rebel i que en els últims anys ha acabat derrocant amb la mateixa facilitat amb què diumenge va eliminar tothom que li sortia al seu pas per acabar marcant el primer gol a Ipurúa. Dos ascensos, i dos entrenadors, han acabat per perfilar un futbolista fet a si mateix. El primer a Lleó i sota la tutela de Rubén de la Barrera. El segon ja a Osca i amb Rubi com a mentor. Els últims graons camí del que diumenge va ser molt real i que avui converteixen Álex Gallar en el model d’aquells que lluiten per trencar un sostre. “Al final és creure en el que vols amb totes les teves forces. Gallar en algun moment va sacrificar els estudis per ser futbolista. És estar preparat quan l’oportunitat arriba. Hi ha jugadors a segona B o tercera que tenen el talent futbolístic, però potser els falta la capacitat mental, l’esperit de patiment per assimilar la situació i el context, per aguantar mediàticament. L’Álex quan ho ha tingut, ha demostrat capacitat per defensar-ho”, analitza Olmo. “Li recordo una ambició enorme. Jugava diumenge i volia entrenar-se dilluns amb els que no havien jugat. El canviaves al 92 per perdre temps i s’emprenyava perquè volia jugar. I li és igual jugar al camp del Cornellà, al del Terrassa o a primera divisió. Té una determinació que és clau”, afegeix Jordi Roger, que el va dirigir al Cornellà. “Sobretot és un futbolista amb molta personalitat. Quan l’he vist amb l’Osca he pogut reconèixer el mateix jugador que va passar per Rubí, que s’enfada, que encara... en un ritme i un nivell diferent, però que manté la mateixa essència”, completa Alberto Fernández sobre un Álex Gallar que amb 26 anys té carrera a davant i a darrere, de les cicatrius del futbol de trinxera a les llums de la primera divisió.

7
gols
en 37 partits va fer Gallar la temporada passada a segona divisió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)