1a divisió

Els futbolistes es neguen a jugar als Estats Units

1a divisió. Després d’una reunió entre els capitans dels clubs i l’AFE, expressen la seva indignació amb la idea impulsada per La Liga i amenacen amb la vaga si continua endavant

Els futbolistes no volen que la lliga emigri aquesta temporada rumb als Estats Units i estan disposats a arribar fins a les últimes instàncies. Després de la reunió mantinguda ahir a Madrid entre la cúpula directiva de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i bona part dels capitans dels clubs de la primera divisió, el veredicte va ser taxatiu. “Estem indignats”, va expressar el president de l’organisme que representa el gremi dels jugadors, David Aganzo, que ja fa dies havia expressat el seu malestar davant l’acord firmat per La Liga i la multinacional nord-americana Relevent pels pròxims quinze anys i que inclou desplaçar ja aquesta temporada un partit a territori americà. “Els futbolistes no estem en venda, pensem en els aficionats, en la salut i en moltes altres coses. No he parlat ni amb Rubiales (president de la federació) ni amb el CSD ni amb el COE, però hem de posar-hi sentit comú”, va argumentar Aganzo, que no va descartar la possibilitat de convocar una vaga en el cas que la lliga, encapçalada per Javier Tebas, desatengui el seu malestar i mantingui ferma la decisió d’exportar un partit del campionat aquesta temporada.

L’AFE, que té previst reunir-se amb Tebas el mes vinent per tractar d’aquest tema, va carregar amb força contra el mandatari, que ha signat el contacte amb la multinacional nord-americana amb el pretext de “potenciar el futbol als Estats Units i al Canadà”, però que ho ha fet sense comptar amb l’opinió ni dels futbolistes ni de la totalitat dels clubs, alguns dels quals estan encara expectants per saber com els afectarà la mesura tant en l’aspecte econòmic com pel que fa als seus aficionats. “No es poden prendre decisions unilaterals. M’agradaria vestir algun dia el senyor Tebas de curt perquè vegi que no tot són diners i negocis”, va etzibar Aganzo, molest amb la mesura i també amb altres episodis viscuts en els últims anys: “L’any passat va ser allò dels futbolistes de l’Aràbia Saudita, les diverses mesures d’exportació, jugar els dilluns... Ens estem acostumant a coses que són antinaturals, i és el moment de dir prou.”

Quan va anunciar la mesura d’exportar algun partit als Estats Units, Tebas ho va fer sostenint que en cap cas ho faria en contra dels interessos i la voluntat de cap dels clubs. Ara, però, la unitat dels futbolistes posa el president de La Liga en una situació compromesa, amb un acord ja signat amb Relevent pels pròxims quinze anys, i amb el gremi dels veritables protagonistes del joc prenent partit de manera contundent.

FRASES

Atlético:
Juanfran i Koke
Barça:
Busquets i Sergi Roberto
Betis:
Joaquín
Espanyol:
Baptistão
Getafe:
Jorge Molina i Bergara
Osca:
Camacho
Leganés:
Serantes, Bustinza i Rubén Pérez
Llevant:
Pedro López i Morales
Rayo:
Alberto García i Embarba
R. Madrid:
Sergio Ramos i Nacho
R. Sociedad:
Illarramendi
València:
Gayà i Jaume Doménech
Valladolid:
Borja i Moyano
Vila-real:
Bruno i Jaume Costa
M’agradaria vestir Tebas de curt perquè s’adoni que el futbol no és només negoci
David Aganzo
PRESIDENT DE L’AFE
Els futbolistes estan indignats i no estan en venda. Pensen en l’afició, en la salut i en moltes coses més. Hi hem de posar sentit comú
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)