1a divisió

El VAR, “un èxit” per al comitè d’arbitres

Espanyol. Velasco Carballo assegura que ha millorat la percepció que l’afició té dels col·legiat des de la introducció del videoarbitratge

Carlos Velasco Carballo, president del comitè tècnic d’àrbitres, ha fet balanç de l’ús del VAR en aquest inici de lliga i considera que l’introducció del videoarbitratge ha estat “satisfactori”. “L’èxit del VAR és evident, però tenim una satisfacció moderada i humil perquè només portem tres jornades i la lliga és molt llarga. Queda molt per fer. L’inici és molt bo i treballem perquè els errors siguin zero i els àrbitres disminuïm al màxim les errades”, ha afirmat. Velasco Carballo va voler agrair “el comportament dels jugadors i dels entrenadors”, que encara s’estan adaptant a un sistema que, ha puntualitzat “l’àrbitre no demana”: “El VAR detecta errades clares perquè l’àrbitre decideixi.” El president del comitè d’àrbitres ha afegit que “el concepte dels esportistes sobre els àrbitres continua sent molt bo però “sí que ha canviat la percepció de la societat”.

A més, Velasco Carballo ha fet autocrítica i ha afirmat que una de les coses que cal millorar és “el temps afegit en 45 i 92 minuts”. També cal millorar “la comunicació entre el VAR i l’àrbitre principal, perquè é snou per a tots i hi ha molt soroll ambiental i els micròfons oberts poden conduir a l’error”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)