Internacional

Futbol internacional

Maradona, a la banqueta

El 10 torna al futbol com a tècnic del Dorados de Sinaloa, que milita a la segona divisió de Mèxic

“He perdut molt de temps fent coses lletges, ara em vull llevar cada dia per donar alguna cosa al Dorados”, explica

“Vaig parlar amb Evo i em va oferir entrenar la selecció de Bolívia i Maduro, la de Veneçuela”

Diego Armando Maradona torna al futbol. L’argentí va entrar ahir en escena com el nou entrenador del Dorados de Sinaloa, equip de Mèxic que milita a la segona divisió, on havia jugat Pep Guardiola, i que s’aferra ara al 10 per assolir l’ascens. “M’hi deixaré la vida”, va assegurar el Pelusa, vestit amb un polo i una gorra del seu nou equip, en una multitudinària presentació en què, com sempre quan té un micròfon al davant, va dir coses. Primer va posar amb una samarreta del Dorados amb el seu nom i el dorsal 10, després va entonar un càntic de l’afició del conjunt de Sinaloa i després va parlar de tot, molt de la seva vida personal i també de les seves aspiracions esportives en terres mexicanes. “He tingut moltes ensopegades en la meva vida, avui tinc cinquanta-set anys i assumeixo aquesta responsabilitat com qui té un fill als braços”, va explicar l’exfutbolista, que va insistir que està recuperat dels seus problemes de salut i d’addiccions i que ara només pensa en la pilota i a entrenar. “He perdut molt de temps fent coses lletges, ara em vull llevar cada dia per donar alguna cosa al Dorados”, va asseverar. “Vull donar al Dorados el que em vaig perdre quan estava malalt. Hauré estat catorze anys malalt... vaig deixar la malaltia en fa quinze. Avui vull veure el sol i anar-me’n a dormir cada nit. Abans ni me n’anava a dormir, ni sabia el que era un coixí, per això he acceptat l’oferta del Dorados”, va dir.

El repte que té esportivament és l’ascens. Per aconseguir-lo s’ha de classificar per a la fase final, unes places que estan ara mateix a sis punts, amb vuit partits encara per disputar. “No hem vingut de passeig, ni de vacances. Som aquí per treballar i donar un cop de mà als nois, però necessitem la gent. Si la gent està amb nosaltres, més el que jo puc injectar a l’equip anímicament, serà molt difícil que ens guanyin. I nosaltres anirem a buscar els partits, a mi no m’agrada sortir a defensar”, va indicar Maradona, que afronta la seva sisena experiència en una banqueta després del Deportivo Mandiyú (1994), el Racing Club (1995), la selecció argentina (2008-2010), l’Al Wasl (2011/12), i l’Al Fujairah (2017/18). Diego, a més, va revelar que havia tingut propostes d’Evo Morales i de Nicolás Maduro perquè dirigís Bolívia i Veneçuela: “Encara no estic per això, encara tinc ganes de trepitjar la gespa.”

Un cop acabat l’acte de presentació, que es va haver de fer en un hotel de Culiacán perquè la sala de premsa del Dorados era massa petita per la quantitat de premsa acreditada, Maradona va dirigir el seu primer entrenament. Uns 500 aficionats van presenciar la sessió, en què el Pelusa va fer la presa de contacte amb el seu equip, amb què debutarà a la banqueta dilluns, a casa, contra l’últim classificat, el Cafetaleros de Tapachula.

equip
que entrena Maradona després del Deportivo Mandiyú (1994), el Racing Club (1995), la selecció argentina (2008-2010), l’Al Wasl (2011-2012), i l’Al Fujairah (2017-2018).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)