1a divisió

Dubtes inicials recurrents

1a divisió. El pitjor inici de l’Atlético de Simeone en la lliga ha esvaït l’alegria pel triomf europeu. Recuperar la solidesa, tenir més protagonisme de cara a gol i l’aportació dels reforços són la clau per redreçar el rumb

Candidat a tot una temporada més, l’exigència és màxima per a l’Atlético de Simeone. El salt qualitatiu és evident, amb una plantilla de múltiples recursos i un enorme potencial que combina l’essència competitiva que ha caracteritzat el conjunt colchonero des de l’arribada de l’argentí més el talent pur d’homes com ara Griezmann o els nouvinguts Lemar i Rodri. Unes expectatives, però, que Simeone haurà de saber calibrar abans de trobar l’encaix a un bloc de 20 futbolistes que, per a molts, és el més complet de la història del club. “Més exigents que nosaltres no hi ha ningú. Després d’un any sense poder contractar, l’elecció de futbolistes com ara Costa, Griezmann i Oblak situa l’Atlético en una situació privilegiada i haurem de ser nosaltres els que en el dia a dia mantinguem aquestes expectatives”, reconeixia un Simeone que, després d’assaborir les mels de l’èxit a Tallin, viu ara la seva primera tempesta d’estiu completada la primera aturada del curs. Lluny de la versió oferta en la final de la supercopa d’Europa guanyada a l’etern rival, el mal inici de l’Atlético en el campionat de lliga suposa un toc d’atenció de cara a una temporada que l’equip madrileny afronta amb renovades il·lusions i amb la vista posada en la final de la Champions del pròxim 1 de juny al Wanda.

Dubtes generalitzats

A cinc punts de Barça i Madrid després d’haver sumat tan sols quatre punts de nou possibles en les primeres tres jornades, el que suposa el pitjor inici de lliga des de l’arribada de Simeone, la derrota a Balaídos va servir per certificar els dubtes que l’equip ja va transmetre en el tram final del duel de Mestalla i la visita del Rayo al Wanda Metropolitano. El primer, centralitzat en el rendiment de la rereguarda. Sant i senya per entendre els èxits del club en els últims anys, la línia defensiva va completar un partit per oblidar contra un Celta que va generar perill com i quan va voler al llarg dels 90 minuts. Errades individuals com ara la relliscada de Godín en l’1-0 de Maxi Gómez o desajustaments defensius col·lectius, com per exemple el que hi va haver en el 2-0 d’Aspas, van evidenciar la fragilitat d’una defensa que contra el València i el Rayo va arribar a concedir fins a 13 i 12 rematades, respectivament.

Si la rereguarda ha deixat molt a desitjar en aquestes primeres tres jornades, tampoc es queda enrere la línia ofensiva. Amb tan sols dos gols marcats contra València, Rayo i Celta, l’Atlético va evidenciar a Balaídos les enormes dificultats a l’hora de crear ocasions. Així, la poca determinació en els metres finals de l’atac colchonero va fer que l’equip fos incapaç de rematar un sol cop entre els tres pals, quelcom que no passava des de feia cinc anys.

En procés d’adaptació

Amb una inversió de 116,5 milions d’euros aquest estiu passat, una altra de les imatges que va deixar la derrota a mans del conjunt gallec va ser la presència a la banqueta de les sis noves incorporacions: Lemar, Rodri, Arias, Gelson, Adán i Kalinic. Una situació que podria denotar una certa desconfiança amb els nous però que no és nova per al Cholo Simeone, habituat a decisions d’aquest tipus en el procés d’adaptació al model de joc del preparador argentí. “Gestiono la competència interna parlant amb ells. El més important és el final de temporada i la qualitat i no la quantitat de minuts que tinguin. Ara tenim gent que s’ha d’incorporar, que ha de passar de la banqueta a ser titulars”, reblava Simeone, acostumat a dissipar els dubtes inicials amb el pas de les jornades en les últimes temporades.

LA DADA

0
titulars
de les sis noves incorporacions va ser el balanç de l’Atlético a Balaídos.

SENSE PERILL REAL

L’Atlético no va rematar entre els tres pals a Balaídos, quelcom inèdit des del 2013
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)