1a divisió

Frenada en sec del Madrid

1a divisió. El conjunt dirigit per Julen Lopetegui empata a San Mamés contra l’Athletic Club i ensopega per primera vegada en el campionat de lliga. El Barça, líder en solitari

ATHLETIC 1 R. MADRID 1

ATHLETIC:Unai Simón, De Marcos, Yeray, Iñigo Martínez, Yuri, Dani García, Beñat (Mikel Rico, 81’), Susaeta, Raúl García, Muniain (Ander Capa, 54’)i Iñaki Williams (San José, 81’).REAL MADRID:Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric (Isco, 61’), Ceballos (Casemiro, 46’), Bale (Lucas Vázquez, 75’), Marco Asensio i Benzema.GOLS:1-0 (32’) Muniain. 1-1 (63’) Isco.ÀRBITRE:González González (col·legi castellanolleonès). Va ensenyar targetes grogues als locals Unai Simón, Yuri, Yeray, Beñat, Dani García i Ander Capa i als visitants Dani Carvajal i Lucas Vázquez.

El Real Madrid de Julen Lopetegui va experimentar ahir la seva primera ensopegada en la lliga. Després de tres jornades disputades, el conjunt blanc només coneixia la victòria, però ahir a San Mamés va quedar frenat amb un empat (1-1), en un partit molt obert, d’alternatives, al qual als madridistes els va costar endevinar la tecla que els permetés aturar l’anada i tornada constant existent i imposar la seva proposta sobre la gespa.

I és que els equips de Berizzo no enganyen a ningú: pressió altíssima, marques a l’home i intensitat màxima. Una fórmula que Lopetegui coneixia i per la qual segurament va apostar per un mig del camp amb Ceballos, Modric i Kroos, prescindint de Casemiro, tots tres futbolistes amb mil ulls, dels que ho veuen tot, capaços de girar-se amb la pilota on pocs poden fer-ho i driblar amagant passades, fent cops de maluc o fintes de qualsevol tipus. L’objectiu doncs superar rivals, desfer-se del marcatge individual i a partir d’aquí, jugar. Al Madrid va funcionar-li a mitges amb la pilota ja que va generar alguna ocasió sobretot dues clares d’Asensio i Modric –neutralitzades per un encertat Unai Simon–, però sense ella va tocar-li patir les ràpides transicions de l’Athletic. El què guanyaven per una banda els blancs amb un mig del camp amb jugadors d’aquest perfil, ho perdien sense Casemiro, el seu bastió quan l’equip es parteix i un autèntic especialista aturant contraatacs. En un d’ells, va marcar l’Athletic, que ja havia avisat i havia fet intervenir a Courtois, que va tornar-li a guanyar la partida a Keylor en la titularitat. Susaeta i De Marcos van arribar com fletxes a l’àrea visitant i la centrada del segon, la van rematar a dins entre Williams i Muniain.

Lopetegui va intentar solucionar el problema donant entrada a Casemiro després del descans i, entre això el cansament dels roig-i-blancs va fer-ho, encara que no va ser fins que Isco –que ahir va descansar– va posar peu al camp que el seu equip no va empatar. El mitjapunta andalús es va fer notar aviat i va igualar el marcador amb un cop de cap a centrada de Bale quan només duia tres minuts a la gespa. Aleshores, fins al final, no va aconseguir el Madrid superar un impetuós Athletic i ara el Barça lidera el campionat en solitari.