Més futbol

Títols d’entrenador de futbol sota sospita

Formació. La federació càntabre denuncia l’acadèmia Acadef, que té una delegació a Barcelona i n’obrirà dues més a Terrassa i Lleida

La federació de futbol de Cantàbria ha anunciat avui que presentarà una denuncia al jutjat penal contra l’acadèmia Acadef per una possible falsificació de títols oficials d’entrenador de futbol. El centre té la seu a Madrid, però moltes delegacions. N’hi ha una a Barcelona i tenien prevista obrir-ne dues més a Lleida i Terrassa. Ara la FCF assegura disposar de documentació que mostra que diversos jugadors haurien obtingut el nivell 1 i 2 en el mateix any, amb pràctiques incloses. Més de milr hores lectives en dos cursos que coincidien en el temps i no es poden compaginar.

Tal com passa amb els màsters dels polítics, hi ha casos en què se’ls regalava el títol. Així, la FCF compta amb alumnes que reconeixen haver obtingut el títol malgrat anar tan sols a un 5% de les classes i fent les pràctiques al club on jugaven. “No podem permetre que en una cosa tan important com la formació dels entrenadors que eduquen i ensenyen als nostres fills s’utilitzin dreceres i es comprin títols.”, ha afirmat el president de la federació, José Ángel Peláez, que ha posat un exemple de títol regalat amb un alumne a qui es va certificar que havia anat a classe de dilluns a divendres malgrat viure a 650 quilòmetres del centre i en un lloc on cada dia tenia entrenament en un equip de segona B. “Aquest tipus d’acadèmies haurien d’estar prohibides i demanarem que se’ls anul·li el permís per donar aquesta formació.” Hi ha tres cursos i cadascun costa entre 1.000 i 1.200 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)