1a divisió

La nova aposta del Celta

1a divisió. Amb Miguel Cardoso, que relleva el destituït Antonio Mohamed, el club gallec es torna a encomanar a un entrenador sense experiència en la lliga

El Celta ha girat full. El club va prescindir dilluns al vespre d’Antonio Mohamed i ahir mateix ja va presentar el seu relleu, Miguel Cardoso, entrenador portuguès de 47 anys, en el que és una nova aposta de l’entitat gallega. I és que igual que el Turco, que només havia dirigit Mèxic i l’Argentina abans d’aterrar a A Madroa aquest estiu, Cardoso tampoc ha entrenat mai en la lliga espanyola, i, de fet, agafant les regnes del conjunt celeste enceta tot just la tercera aventura com a primer entrenador. “Aquest és el projecte més important de la meva carrera, en un club històric. Tinc una carrera creixent de desafiaments i aquest significa un pas endavant”, va reconèixer el preparador, que com a màxim responsable d’una plantilla només ha orientat el Rio Ave, al qual va portar al cinquè lloc la campanya passada, la millor classificació històrica de l’equip, i el Nantes, aquesta temporada, en què no va tenir tanta sort i va ser acomiadat al mes d’octubre pels mals resultats i quan no feia ni quatre mesos que havia estat nomenat.

El portuguès ha destacat sempre per la seva feina a l’ombra; ha estat segon entrenador en conjunts com el Braga, l’Sporting Club de Portugal i el Xakhtar Donetsk, on, a més, va exercir de coordinador del planter. També va ser tècnic assistent al màxim rival del conjunt de Vigo, el Deportivo, durant un efímer període de sis partits, amb Domingos Paciencia i Fernando Vázquez. De fet, ahir en la compareixença va protagonitzar un petit lapsus quan només de començar es va equivocar i va agrair la confiança “al Real Club Deportivo... al Celta”; tot i rectificar immediatament, alguns van aprofitar l’anècdota per sucar-hi pa.

Pel que fa al seu Celta, Cardoso es va mostrar convençut de construir al més ràpid possible un “equip competitiu, que són els que guanyen més vegades”, i que sigui “agressiu, capaç de tenir la pilota i de controlar els partits”. Per fer-ho té dues setmanes d’aturada, temps per treballar, amb el hàndicap, però, de no poder disposar de diverses peces que han marxat amb les seves respectives seleccions, deu exactament: Iago Aspas i Brais Méndez (Espanya), Fran Beltrán (Espanya sub-21), Néstor Araujo (Mèxic), Okay Yokuslu (Turquia), Maxi Gómez (l’Uruguai), Pione Sisto (Dinamarca), Sofiane Boufal (el Marroc), Stanislav Lobotka (Eslovàquia) i Júnior Alonso (Paraguai). “En el futbol sempre hi ha escenaris que no són els ideals. Era millor començar amb tots però la realitat no és aquesta”, va manifestar respecte a això l’entrenador, que agafa un Celta catorzè, a quatre punts del descens i a sis d’Europa, i amb el qual s’estrenarà a Anoeta contra la Real Sociedad el dilluns dia 26.

LA FRASE

Ha exercit de segon la major part de la seva carrera i ha dirigit com a primer el Rio Ave i el Nantes
Aquest és el projecte més important de la meva carrera. És un pas endavant
Miguel Cardoso
TÈCNIC DEL CELTA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)