Internacional

Anglaterra, entre la tradició i el canvi

Premier. Els clubs discutiran aquesta setmana l’entrada del VAR en la lliga, que només utilitza la tecnologia en la línia de gol

La Premier League es resisteix a la utilització del VAR. El seu funcionament en la copa del món va obrir una nova manera de viure el futbol, que a Alemanya, França i Itàlia ja fa dues temporades que funciona, que a Espanya s’ha introduït en aquesta, i que en la Champions League es posarà en marxa en la pròxima. De totes les grans lligues i competicions, la lliga anglesa és l’única que encara no el fa servir, encara que no és que hagi donat l’esquena per complet a les noves eines, ja que sí que utilitza la tecnologia en la línia de gol.

En aquest context, doncs, i amb la polèmica suscitada aquest cap de setmana en dos partits –Southampton-Watford i Fulham-Liverpool– en què es van anul·lar erròniament dos gols per fora de joc, està previst que demà els 20 clubs de la Premier discuteixin la introducció del VAR amb vista a la pròxima campanya. El mes d’abril passat es va fer una reunió d’aquest tipus i la resolució va ser negativa i, de moment, a Anglaterra només s’ha fet servir en algun partit de la copa de la lliga i de la FA Cup.

Primera presidenta

D’altra banda, ahir Susanna Dinnage va ser nomenada presidenta de la Premier League, en substitució de Richard Scudamore, que feia gairebé 20 anys que era al capdavant de l’organització. Dinnage, la primera dona en el càrrec, agafarà les regnes de la Premier a principis de l’any vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)