Internacional

Nations League

El vol lliure de Memphis

L’atacant neerlandès ha tornat a agafar embranzida després d’un pas gris per Old Trafford i és una peça clau a Holanda gràcies a les seves actuacions al Lió

“Si busquen algú que no perdi pilotes i que faci passades a dos metres, que no pensin en mi. Jo m’arrisco”, ha proclamat

Aparentment, res ha canviat sobre la pell tatuada de Memphis Depay (Moordrecht, Països Baixos, 1994). “No he d’escoltar a ningú. Els que parlen de mi no saben el que és estar sobre un terreny de joc. I si han jugat, no ha estat a aquest nivell”, ha proclamat a L’Équipe aquest rebel per definició, per a qui no hi ha més explicació que la gràcia divina. “Jo només escolto els consells de Déu. Si jugo a futbol és per ell”, ha justificat l’ara futbolista de l’Olympique de Lió, batejat com a Memphis per la simpatia de la seva mare pels Estats Units, però també per una ciutat bíblica assentada sobre el riu Nil, a Egipte.

I entre les seves conviccions religioses i una actitud pròpia d’una estrella de rock, qui sap si homenatge a Elvis Presley, natural de Memphis, l’extrem neerlandès s’obre camí en un món que sempre l’ha observat entre l’admiració de qui detecta un talent sobrenatural i el rebuig per una actitud sovint díscola, que el va dur per exemple a malgastar el seu pas pel Manchester United, on va arribar després d’acreditar tot el seu talent durant el mundial del 2014. Del seu pas per Old Trafford queda el record de les seves aparicions a l’entrenament amb un Rolls-Royce de quasi 300.000 euros i una inconstància futbolística a vegades desesperant. Fins i tot per als que entenen la idiosincràsia de l’ofici. “Té molt potencial, però el futbolista ha d’entendre que ha de fer una funció dins de l’equip. I ell a vegades no n’és conscient. Per això li he trucat personalment per dir-li que no el convocava”, va afirmar el 2015 Danny Blind, aleshores seleccionador holandès. “Memphis és dels millors futbolistes a la seva edat, però té 21 anys i a vegades és difícil rendir amb consistència”, va replicar Louis van Gaal, aleshores tècnic del United, en un intent per rebaixar el suflé.

A l’hora de la veritat, però, el tècnic mai va reconduir l’horitzó d’un futbolista amb problemes personals des de petit, que va acusar el seu pare d’abandonar-lo amb quatre anys, i va renunciar a dur a la samarreta “Depay” per inscriure-hi “Memphis”. “El meu fill és un mentider”, va replicar Dennis Depay, nascut a Ghana i emigrat a Holanda als 23 anys.

Però malgrat un entorn amb tendència a l’estridència, Memphis ha acabat trobant un equilibri. Encara que sigui fent un pas enrere i establint-se a Lió. Tot i fer-ho en un equip que també brilla per la seva irregularitat, capaç del millor i del pitjor, amb joves encara discontinus a les seves files, l’holandès torna a brillar. És una ànima lliure en el futbol francès que pot potenciar tota la seva creativitat. “No puc fer res si la gent s’enfada perquè perdo pilotes, soc aquí per assumir riscos. Si busquen algú que no la perdi amb passades a dos metres, no soc l’indicat”, ha manifestat l’atacant, que suma 5 gols i 5 assistències aquesta temporada en la lliga francesa, i que sobretot ha atret la mirada de Ronald Koeman, que no ha trigat a convertir-lo en una peça clau d’una Holanda que brilla per la seva millora defensiva, però que també té en Memphis la seva ànima creativa i vertical. “És una delícia veure’l, ens ha de donar molt ofensivament”, ha reivindicat el mateix Koeman, que ja va trobar en ell un factor diferencial en la victòria contra Holanda i que aquest vespre el tornarà a reclamar per fer front a la campiona del món.

5
assistències
suma Memphis en aquesta Ligue 1. Només Ángel di María (PSG) n’ha repartit més (6).
10
gols
en 41 partits com a internacional amb l’‘oranje’ acumula l’extrem nascut a Moordrecht.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)