Internacional

Carpetada a la superlliga

Futbol internacional. El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, i el de l’ECA, Andrea Agnelli, refusen en una roda de premsa conjunta la creació de la lliga europea: “Està descartada”, diuen

La possibilitat de la creació d’una superlliga europea ha tingut els darrers dies el món del futbol a l’expectativa, en espera de si el projecte, que amenaçava de canviar el sistema de competició en tots els àmbits radicalment, anava de debò. No és un assumpte nou, el de la lliga europea, ja fa anys que se’n parla, però les darreres filtracions de Football Leaks van encendre les alarmes. I és que, d’acord amb aquestes informacions, onze clubs fundadors –Barça, Manchester United, Real Madrid, Bayern de Munic, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool i Milan– més cinc de convidats –Atlético, Borussia Dortmund, Olympique de Marsella, Inter i Roma–, s’haurien aliat per abandonar la UEFA i crear aquest torneig independent.

I en aquest context, de suspens, i també de rumorologia, va aparèixer ahir l’oficialitat, per part de les parts implicades, la UEFA i l’ECA (associació de clubs europeus), i mitjançant els seus presidents, que van comparèixer conjuntament en una roda de premsa que va tenir lloc a Brussel·les, van donar carpetada al tema. “La superlliga està fora de debat. Gairebé ningú ho ha discutit el 2018”, va assegurar Aleksander Ceferin, màxim dirigent de la UEFA. “És una possibilitat que està descartada”, hi va afegir Andrea Agnelli, el president de l’ECA i també de la Juventus. “Ni en l’ECA ni en la Juventus hi ha hagut converses sobre la superlliga el 2018”, va explicar l’italià, que va assegurar que no es parla de l’assumpte des del 2015 i es va mostrar proper amb el màxim organisme de futbol europeu. “Amb la UEFA tenim tots els elements per treballar feliços junts”, va dir.

El VAR en la Champions

D’altra banda, en la conferència es van tractar altres temes, com ara el del VAR, que, en principi, s’implementarà el curs que ve en les competicions europees. No obstant això, Ceferin no va descartar posar-lo en marxa ja aquesta campanya. “Com a molt tard, l’aplicarem la temporada vinent”, va indicar en to enigmàtic.

L’ECA

“Amb la UEFA tenim tots els elements per treballar feliços junts”

LA UEFA

“La superlliga està fora de debat. Gairebé ningú ho ha discutit el 2018”

Satisfacció amb la UEFA Nations League

Finalitzada la fase de grups de la Nations League, la nova competició de seleccions creada per la UEFA, que va engegar al mes de setembre i que ha substituït els amistosos internacionals, el president de l’ens europeu va mostrar la seva satisfacció. “Està tenint molt més èxit del que pensàvem. És molt interessant i tots els números són fantàstics”, va assegurar el dirigent eslovè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)