Internacional

Davant d’una ocasió d’or

UEFA Nations League. Inèdit en competicions de seleccions des de la dissolució de la Unió Soviètica l’any 1991, el combinat de Geòrgia aspira ara a disputar la seva primera Eurocopa

A la Nations League, totes li ponen. Estrenada fa poc més de dos mesos per, segons la UEFA, “millorar la qualitat i el prestigi del futbol de seleccions”, la nova competició de l’organisme europeu ha estat un encert especialment per als combinats més modestos. Alternativa real a l’hora d’assolir un bitllet per a l’Eurocopa per a països que no tindrien possibilitats en les clàssiques fases de classificació, la Nations League suposa una benedicció per a una selecció com Geòrgia. I és que de les 16 seleccions que formen la lliga D, la de pitjor coeficient, tan sols Letònia sap el que és participar en una competició important. Va ser el 2004.

Situada en el lloc 96 del rànquing de la FIFA i iniciant el torneig després de no haver sumat ni una sola victòria en partit oficial des de l’octubre del 2015, el combinat dirigit per Vladimír Weiss aspira a seguir els passos d’Islàndia i fer història classificant-se per a la que seria la seva primera Eurocopa. De motius per a l’optimisme no li’n falten. Única selecció dels quatre grups que formen la lliga D que a dues jornades del final ja tenia assegurat l’ascens i la consegüent classificació per a la final a quatre i amb la major diferència de punts (10) respecte del segon classificat, l’autoritat mostrada per Geòrgia la situa com una de les fermes candidates a assolir una fita mai vista en aquest país nascut el 1991 amb la fi de l’antiga Unió Soviètica. “Soc la persona més feliç per l’èxit del nostre equip i al mateix temps per poder fer feliç la gent i els aficionats de Geòrgia”, destacava cofoi Vladimír Weiss, arquitecte d’un conjunt que aposta per la verticalitat i el bon tracte amb la pilota com un dels seus trets identitaris. Exinternacional amb Txecoslovàquia i posteriorment amb Eslovàquia en la dècada dels noranta i membre d’una reconeguda família de futbolistes –el seu fill va vestir la samarreta de l’Espanyol i del City, entre altres clubs–, l’actual seleccionador georgià vol repetir la gesta assolida ara fa vuit anys, quan va classificar el combinat del seu país per al primer mundial, en què va assolir uns històrics vuitens de final després de vèncer Itàlia en la fase de grups. “Geòrgia és una selecció que ha demostrat el seu potencial durant aquesta fase. No només són el millor equip del nostre grup, sinó de tots els grups de la Lliga D”, destacava Koldo Álvarez, seleccionador d’Andorra, respecte d’un bloc sense grans noms, la majoria dels quals provenen de lligues menors i on sobresurt per damunt de la resta la figura de Giorgi Chakvetadze. Autor del primer gol en la història de la Nations League, aquest jove mitjapunta s’ha convertit per mèrits propis en la nova sensació del país. Versàtil i amb una velocitat d’execució endimoniada, importants clubs del vell continent estan a l’aguait i seguint molt atents la seva evolució.

LA FRASE

Soc la persona més feliç per l’èxit de l’equip i per poder fer feliç la gent de Geòrgia
Vladimír Weiss
seleccionador de geòrgia

TRAJECTÒRIA SÒLIDA

Cinc triomfs i un empat, amb 12 gols a favor i 2 en contra, balanç de Geòrgia en la lliga D

LA DADA

10
punts
és la diferència que ha obtingut Geòrgia respecte al segon classificat del grup 1 de la lliga D
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)