Internacional

El River-Boca, al Santiago Bernabéu

Copa Libertadores. La casa del Real Madrid acollirà el desenllaç del torneig el 9 de desembre a les 20.30 h

El desenllaç de la copa Libertadores tindrà lloc a Madrid el proper diumenge 9 de desembre a les 20.30h. De rebot, i després de múltiples episodis que l’han convertit en una final inacabable, la CONMEBOL, màxim organisme del futbol sud-americà, va convenir el Santiago Bernabéu com escenari per acabar de dirimir qui serà el campió d’Amèrica, després dels episodis que van tenir lloc a Buenos Aires el passat 24 de novembre, quan l’atac amb pedres a l’autobús que traslladava el Boca Juniors fins a l’estadi Monumental va forçar la suspensió i una guerra fervent entre els dos clubs més grans de l’Argentina. El propi Boca, que aferrant-se al precedent del 2015, quan el van eliminar de la Libertadores per l’atac amb gas pebre als futbolistes del River Plate a la Bombonera, ha defensat la voluntat de no jugar el partit i adjudicar-se el títol als despatxos. El River, de la seva banda, sostenint que la seguretat de l’autobús no era responsabilitat seva i amb la posició ferma de jugar al Monumental. Però finalment serà al Bernabéu després que la FIFA intercedís entre totes les parts, amb el mundial de clubs, que s’inicia el 12 de desembre en l’horitzó.

D’aquesta manera, cau a Madrid un partit d’alta tensió i al qual han aspirat diverses ciutats en les últimes hores, des de São Paulo fins a Doha passant per Miami o Medellín. De fet, capital del Qatar havia fet una suculenta oferta econòmica per aconseguir el superclàssic, però la tensió política del govern qatarià amb els Emirats Àrabs Units, seu del mundial de clubs, impedia que l’equip vencedor viatgés diectament a Abu Dabi a la disputa del títol mundial. Així, la FIFA va demanar ahir a la Federació Espanyola de Futbol (FEF) que obrís les portes del Bernabéu per sortir del laberint en què es trobava la CONMEBOL.

Amb el vistiplau del Real Madrid, l’últim a donar la seva conformitat al partit va ser el govern espanyol, que a mitja tarda va donar llum verd a un acord que va acabar d’oficialitzar a última hora de la nit, Alejandro Domínguez, el president de la CONMEBOL. El campió de la Libertadores doncs, es decidirà a Madrid.

Refusada la reclamació de Boca

El Comitè de Disciplina de la CONMEBOL va refusar la reclamació de Boca perquè li donessin per guanyada la copa sense necessitat de jugar el partit, aportant proves de l’atac a l’autobús de la primera plantilla i amb el precedent del 2015 com a gran argument per reivindicar el triomf. Des de l’Argentina s’indica que el club xeneize apel·larà, però està descartada la possibilitat de no presentar-se al partit i ahir el president del club, Daniel Angelici, ja ho va comunicar a l’equip. D’altra banda, l’ens sud-americà va a sancionar a River amb una multa de 400.000 dòlars i la prohibició de disputar amb públic els dos propers partits com a local corresponents a competició continental.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)