Més futbol

Un somni que és realitat

Mundial femení sub-17. La catalana Clàudia Pina ha liderat el combinat estatal cap a la copa del món i ha estat premiada amb la Pilota d’Or del torneig

“És un somni fet realitat, encara no m’ho crec, sóc molt feliç però encara no som conscients del que hem fet”, Clàudia Pina (Montcada i Reixac, 2001) seguia incrèdula hores després d’haver-se proclamat campiona del món amb la selecció espanyola sub-17. Amb dues dianes seves, el combinat estatal va imposar-se (2-1) a Mèxic en la final del mundial juvenil que s’ha disputat a l’Uruguai aquest mes de novembre, en què la catalana s’ha erigit com la líder absoluta de l’equip. I és que Pina ha marcat en totes les eliminatòries –fase de grups, quarts de final, semifinals i final–, ha acabat amb set dianes en sis partits i s’ha acomiadat de la competició adjudicant-se la Pilota d’Or i la Bota de Plata, que no va ser la d’or ja que la ghanesa Mukarama Abdulai va fer els mateixos gols però en quatre partits. “Estic molt contenta per haver pogut ajudar l’equip amb el meu joc i els meus gols i, també, per haver-ho arrodonit amb el MVP del torneig i la Bota de Plata”, va reconèixer la jugadora catalana, que va deixar un missatge: “Dedico el títol a totes les nenes que somien amb jugar a futbol”, va manifestar la jove davantera, que també va recordar-se dels seus amics, de la seva família, i en especial del seu pare, que feia anys el dia de la final i a qui va dedicar el doblet.

La futbolista del Barça, d’on va arribar-ne procedent de l’Espanyol fa sis anys, s’ha confirmat amb aquest torneig com una de les grans promeses del futbol femení mundial. Acostumada a cremar etapes a velocitat vertiginosa, continua exhibint potencial, després de debutar amb el primer equip blaugrana el passat mes de gener amb 16 anys, cinc mesos i dos dies i establir un rècord de precocitat al club culer, i de disputar el mundial sub-20 amb la selecció espanyola el passat estiu, en què el combinat estatal va ser subcampió. Ara, amb tota una carrera per davant, torna a Barcelona, disposada a seguir aprenent i creixent, i, en el pla internacional, amb més números de ser convocada per a la copa del món absoluta que tindrà lloc el proper estiu a França.

Tres catalanes

Juntament amb Pina, Jana Fernández (Barça) i Ainhoa Marín (Espanyol) són les tres catalanes campiones del món. Fernández va ser titular en la final; Marín, s’ho va perdre ja que va haver de tornar a casa abans d’hora per una lesió al turmell.

SEGELL CATALÀ

A banda de Pina, dues catalanes més componen l’equip campió: Ainhoa Marín i Jana Fernández
Dedico el títol a totes les nenes que somien amb jugar a futbol
Clàudia Pina
JUGADORA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA SUB-17
7
gols
ha marcat Pina en el torneig (6 partits). No és la Bota d’Or perquè Abdulai (Ghana) també n’ha fet 7, però en 4 partits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)