Internacional

La UEFA aprova la creació d’una tercera competició de clubs

Futbol. La primera edició serà la temporada 2021/22 i estarà formada per 32 equips

La UEFA és a punt de canviar el panorama del futbol europeu un cop més i és que ha aprovat la creació d’una tercera competició de clubs. El torneig, que encara no té nom, compatarà amb la participació de 32 equips cada temporada i arrancarà la temporada 2021/21. El format és de 32 equips dividits en vuit grups de quatre, i posteriorment les eliminatòries de vuits, quarts, semifinals i final. A diferència de la Champions League, entre la fase de grups i els vuitens de final es disputarà una ronda eliminatòria entre els segons classificats de cada grup i els tercers classificats dels grups de l’Europa League. El guanyador de la nova competició jugarà l’Europa League la temporada següent.

Els partits de la nova competició es disputaran el dijous en horari de tarda i les finals de les tres competicions europees es jugaran la mateixa setmana: dimecres, la de la nova competició; dijous, la de l’Europa League i dissabte, la de la Champions.

Durant el 2019 s’acabaran de tancar més detalls sobre la competició, com ara el nom, el reglament, la distribució financera i el sistema de coeficients. Aleksander Ceferin, president de la UEFA, ha assegurat que l’existència d’una tercera competició europea de clubs és fruit d’una “gran demanda per part de tots els clubs per augmentar les possibilitats de participar més regularment en una competició europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)