Internacional

Xoc de cultures

Mundial de clubs. El Real Madrid i el River Plate sabran aquesta tarda quin serà el seu rival en les semifinals. Els blancs es veuran les cares amb el vencedor del Kashima Antlers i el Chivas

El Real Madrid encara no ha posat els peus a Abu Dhabi, però avui ja començarà a disputar per quarta vegada un mundial de clubs –títol que ha guanyat en totes les edicions en què ha participat–, amb la disputa d’uns quarts de final que determinaran quin serà el seu rival camí de la final.

Els blancs, que la temporada passada ja van patir de valent per eludir el tràmit contra l’Al-Jazira dels Emirats Àrabs Units, enguany han de tenir un rival d’entitat superior, amb el Kashima Antlers –vigent campió d’Àsia– i el Chivas de Guadalajara –flamant guanyador de la Champions de la Concacaf– en pugna aquesta tarda per poder jugar contra el conjunt de Solari.

En cas de victòria de l’equip japonès, de fet, el Kashima tindria la possibilitat de venjar-se de la final del mundial de fa dos anys, en què el Madrid es va acabar imposant amb molt d’esforç en la pròrroga gràcies a dos gols de Cristiano Ronaldo i sobretot afavorit per les decisions del zambià Janny Sikazwe, que, tot i l’ajuda d’un embrionari VAR, va obviar una clara expulsió de Sergio Ramos. Sempre amb brasilers en nòmina, amb Serginho com a arma més interessant i algun vell conegut com Atsuto Uchida, que es va enfrontar al Madrid en la Champions del 2015, quan defensava els colors del Schalke,el Kashima intentarà aprofitar el mal moment de forma d’un Chivas que ha perdut inèrcia des que va quedar campió de la seva confederació. Orfe del seu líder futbolístic, un Matías Almeyda que va deixar el seu lloc a la banqueta al paraguaià José Saturnino Cardozo, i desposseït d’alguns dels seus millors futbolistes com ara Rodolfo Pizarro, el conjunt de Guadalajara –que es particularitza pel fet de tenir només futbolistes mexicans a la plantilla– tan sols ha guanyat un dels últims nou partits que ha disputat, tot i tenir jugadors importants al país com el veterà Salcido, Alan Pulido o Isaac Brizuela.

El River, en àrab

Els argentins, pletòrics encara després d’haver guanyat la copa Libertadores al Boca Juniors al Bernabéu, van volar directament fins als Emirats Àrabs i avui sabran quin serà el seu rival en la semifinal amb el Madrid com una obsessió en l’horitzó. L’equip de Gallardo s’enfrontarà al vencedor del partit que aquest migdia enfrontarà dos equips del món àrab: l’amfitrió del torneig, l’Al-Ain, i el campió d’Àfrica, l’Espérance de Tunis. Els primers, que van haver de superar la fase prèvia en la tanda de penals contra el Team Wellington, disposen de Marcus Berg com a arma més esmolada, mentre que l’Espérance, club fundat com a moviment contestatari del colonialisme francès, intentarà fer valer la seva condició de club gran, guanyador de 28 lligues tunisianes i amb una massa social notable. El conjunt magribí, que és a les portes del centenari, va quedar campió d’Àfrica en una edició en què va despatxar el seu etern rival, l’Étoile du Sahel, a quarts i en què sobretot va fer una remuntada històrica contra l’Al-Ahly, després d’haver perdut en l’anada al Caire per 3-1. Amb un mig del camp força físic, gràcies a dos futbolistes de l’Àfrica negra com l’ivorià Coulibaly i el camerunès Kom, i amb els seus mitjapuntes Baguir, Belaïli i sobretot Badri com a elements més desequilibradors, els tunisians intentaran fer imperar la lògica per citar-se amb el River Plate.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)