1a divisió

El Rayo i fins l’any que ve

1a divisió. El Real Madrid acomiada l’any al Bernabéu amb la visita del Rayo Vallecano i enmig d’un ambient enrarit per la humiliant derrota de dimarts en la Champions i els xiulets a Isco

L’any de la tretzena Champions League no està acabant gens bé per al Real Madrid. El 0-3 encaixat dimarts pels blancs contra el CSKA –la derrota més gran de la història com a locals a Europa– ha deixat en evidència el mal moment que passen alguns dels seus jugadors principals, com Isco i Marcelo, i ha fet trontollar l’aposta per Santiago Solari a la banqueta. El Madrid continua viu en la lliga; tot i la humiliació de fa quatre dies contra els russos, ha acabat primer en el seu grup en la Champions, i està a punt d’embarcar cap a Abu Dhabi, on disputarà el tercer mundial de clubs consecutiu. Tot plegat no amaga, però, un moment esportiu delicat.

Enmig d’aquest panorama, el modest Rayo Vallecano es presentarà aquesta tarda al Santiago Bernabéu. Penúltim en la lliga, amb només quatre punts sumats fora de casa, l’equip de Vallecas és la víctima propiciatòria perquè el gegant blanc aixequi el cap i recuperi l’autoestima en l’últim partit del 2018 davant del seu públic. En cas contrari, però, l’incendi podria ser de proporcions considerables a La Castellana. “Tenen moltes virtuts. Manegen bé la pilota i no la regalen”, deia ahir Santiago Solari sobre els jugadors que entrena Míchel. “Sortirem a guanyar-los des del primer minut. Amb energia, ordre i solidesa”, assegurava també. L’argentí, que considera que el seu equip no té un problema mental i que no li va faltar intensitat contra el CSKA, va entomar com va poder la difícil roda de premsa que li va tocar fer abans de l’entrenament matinal, a Valdebebas. “Crec, sincerament, i ho dic amb tendresa, que vostès estan instal·lats en la hipèrbole i això és una mica cursi”, etzibava, amb referència als mitjans de comunicació. “El Madrid és el guanyador de quatre de les últimes cinc Champions i estem vius en totes les competicions. El futbol és competició i té pics i altiplans”, hi afegia.

Solari, però, no va poder evitar les preguntes amb noms propis: els d’Isco, Gareth Bale i Keylor Navas. “Té tot el meu respecte i la meva admiració, com a futbolista i com a home. Ens ha donat grans alegries, però la part més ingrata de la meva feina és fer les alineacions”, va dir sobre el porter de Costa Rica, quatre dies després que deixés plantat, sense resposta, un periodista que va preguntar-li sobre la seva suplència contra el CSKA. Quant a la lesió al turmell de Bale, el tècnic del Real Madrid considera que “és una qüestió de temps”. Ni l’un ni l’altre, en tot cas, tenen possibilitats de jugar aquesta tarda.

Segons Solari, Isco va protestar per una falta o un córner

Els gestos que Isco va dedicar al públic del Santiago Bernabéu que el va xiular dimarts passat, durant el partit que el Real Madrid va perdre contra el CSKA en la Champions, han empitjorat la situació del malagueny, que des de l’arribada de Santiago Solari ha jugat molt menys que en l’etapa de Lopetegui. Ahir, el tècnic argentí hi va voler treure importància. “Vaig veure l’acció des de molt lluny i em fa l’efecte que protesta per un córner o una falta. No ho sé”, va deixar anar. “Entenc la vostra feina –amb referència a la premsa– i que poseu el focus en l’anècdota”, hi va afegir. A la pregunta de com es pot recuperar el jugador, Solari no va fugir dels tòpics: “Isco és un home madur, un professional que ha donat un munt d’alegries i ben segur que les seguirà donant. La tasca més ingrata és elegir els onze titulars, els que van a la banqueta, els que no es vesteixen... Perquè són tots bons.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)