Internacional

El repte de Machín

Europa League. L’exjugador del Girona té la pressió de dur l’equip lluny en la competició més estimada a Sevilla, i compaginar-ho amb la lliga i amb el rival més dur en els setzens: el Lazio

Quan Pablo Machín mira les vitrines del Sánchez Pizjuán, hi veu cinc copes de l’Europa League. La relació d’amor entre el club sevillista i la segona competició continental és molt forta, amb els títols del 2006, el 2007, el 2014, el 2015 i el 2016. Enguany, però, no ho tindrà fàcil, perquè el sorteig de setzens de final els va emparellar ahir amb el rival més dur, el Lazio, i l’afegit de la lliga.

“Som els reis de la competició i hem de ser optimistes.” Així de contundent es mostrava ahir el director esportiu del Sevilla, Joaquín Caparrós, després del sorteig de l’Europa League. Pressió per a Pablo Machín. El Lazio serà una prova de foc per a la fiabilitat europea dels sevillistes, que es trobaran un rival que està lluitant per entrar en zona Champions en la lliga italiana i que tindrà informes fiables, perquè té exjugadors del Sevilla com el golejador Immobile, Correa i Luis Alberto, així com vells coneguts del campionat estatal com Felipe Caicedo (Espanyol) i Durmisi (Betis). “És un equip amb molts jugadors que han passat per aquí. És una eliminatòria oberta i tenim la tornada a l’estadi.”

El Betis i el canvi de dates

Machín haurà de compaginar tres competicions sense tenir-hi experiència. A la il·lusió que l’Europa League genera a Sevilla, cal afegir-hi que ara són segons en la lliga, en què, sense deixar de somiar, l’objectiu principal és mantenir-se en zona Champions, amb l’afegit que el cinquè lloc l’ocupa precisament el gran rival ciutadà, el Betis, que també participa en aquesta competició i que va quedar emparellat amb el Rennes francès. Quedar per sobre dels bètics és una obligació gairebé religiosa per als hispalistes. Precisament la coincidència dels dos equips de la capital andalusa comportarà un canvi de dates i la tornada al Sánchez Pizjuán serà en dia de lliga de campions, el dimecres 20, a les sis de la tarda. I tot plegat, sense perdre de vista la copa del Rei, en la qual venen de ser subcampions, i se les hauran amb l’Athletic de Bilbao en els vuitens de final.

El cas del Sevilla contrasta amb dos dels equips de la lliga espanyola. Si la pressió de Machín deriva de l’alta exigència i la història del club en l’Europa League, tant el València com el Vila-real tenen una via d’escapament, una vàlvula per defugir el fracàs. Els valencians van assegurar ahir que el futur de Marcelino a la banqueta no depèn del resultat del cap de setmana vinent. Però, eliminats de la Champions, la segona competició europea és una ocasió per defugir la negror, amb un històric Celtic de Glasgow com a primer rival, mentre que el Vila-real, que ja ha fet fora l’entrenador i pugna per fugir de la zona de descens, s’enfrontarà amb l’Sporting portuguès.

EL POSTSORTEIG

És una eliminatòria oberta, però som els reis de la competició i hem de ser optimistes
Joaquín Caparrós
director esportiu del sevilla
El viatge és curt, però no serà fàcil. L’Sporting no figurava entre els nostres rivals preferits
Juan Llaneza
director esportiu del vila-real
El Sevilla és ara un equip líder a Europa; el lloc que ocupa en la classificació de la lliga ho diu tot
Giovanni Calveri
director esportiu del lazio

Els favorits, amb la sort a favor

Els somriures no es dissimulaven gaire després del sorteig. El Sevilla va ser l’únic dels favorits amb un rival complicat. El Chelsea visita el Malmoe suec, amb la tornada a Anglaterra, mentre que l’Arsenal seguirà el mateix recorregut, però contra el BATE Borisov. El Nàpols anirà d’entrada a Zuric, mentre que l’Inter de Milà s’enfrontarà amb el Ràpid de Viena. Potser el duel més atractiu serà entre el Galatasaray i el Benfica, sense perdre de vista el Xakhtar-Eintracht.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)