Internacional

Bundesliga

Un artista de l’àrea

Amb 12 dianes en 14 partits, l’ariet Luka Jovic (20 anys) es confirma com un dels golejadors del futur

Veljko Paunovic i el seu company Marco Fabián analitzen la figura d’un dels pitxitxis de la Bundesliga

Cada 88 minuts de Bundesliga, Luka Jovic (Bijeljina, Bòsnia i Hercegovina, 1997) fa sonar la campana del gol. Segons dades d’Opta, ningú abans havia aconseguit aquesta freqüència realitzadora en el campionat alemany havent jugat més de 20 partits. Jovic en suma 36, i ja s’ha disparat com un finalitzador tan voraç com plàstic, capaç de fer que una definició amb la cama esquerra, la seva dolenta, sigui subtil, o de caçar una pilota al vol amb un gest àgil, infal·lible. “I l’haurien de veure entrenant. Té una facilitat increïble. I no és només instint. Utilitza molt bé el cos, és intel·ligent i domina molts registres: va bé de cap, de sobte et sorprèn amb dues bicicletes dins l’àrea, resol ràpid. És molt precís”, analitza Marco Fabián de la Mora, internacional mexicà i company de batalles de l’ariet de l’Eintracht de Frankfurt, que aquesta setmana ha igualat Paco Alcácer com a màxim golejador de la Bundesliga i és el futbolista més jove capaç de marcar cinc gols en el campionat, enguany contra el Fortuna de Düsseldorf.

Fill de serbis criat en territori bosnià, a la mateixa localitat que Savo Milosevic, va ser l’exdavanter del Saragossa i de l’Osasuna qui se’l va endur al Partizan. Seria a l’etern rival, però, l’Estrella Roja, on trauria el cap en el futbol professional, ja adscrit en les categories de base de la federació sèrbia. “La veritat és que no sé com el Partizan no va aprofitar el seu potencial”, afirma Veljko Paunovic, que va ser el seu entrenador durant la seva estada en la selecció sub-20 de Sèrbia i coincideix amb Marco Fabián sobre les virtuts d’un futbolista d’instints afinats dins l’àrea. “No es desespera mai i té un do per definir. Gols de xilena, de primer toc, amb les dues cames... Té una capacitat aeròbica impressionant”, continua Paunovic, que a més suma a l’equació una disciplina especial. “Els dies lliures anava amb el seu company Mihailo Ristic (ara jugador de l’Sparta de Praga) i un es posava a centrar i l’altre a rematar”. “Aquí en la Bundesliga a vegades els entrenadors no et deixen estar tota l’estona rematant per evitar lesions, però sí que Luka és dels que es queden una estona més i perfeccionen la rematada”, confirma Marco Fabián.

I com ja va passar amb el Partizan, el Benfica, club que el va fitxar el 2016, tampoc ha calibrat bé les possibilitats de l’ariet més prolífic del futbol alemany ara mateix i va decidir cedir-lo a l’Eintracht de Frankfurt amb una opció de compra més que assumible (8 milions d’euros, segons el Bild) que les àligues executaran una vegada arribi el moment.

Jovic, que va entrar de forma gradual en l’equip durant la seva primera temporada a Alemanya, amb Nico Kovac a la banqueta, marcant 8 gols en 22 partits (només 9 de titular) i ha acabat d’eclosionar amb l’arribada d’Adi Hütter a la banqueta. “No crec que el nou entrenador hagi canviat res en la manera de jugar, simplement és una qüestió de confiança, que ara està participant molt més en les alineacions”, observa Marco Fabián. “No tenia cap dubte que marcaria tendència aviat. Vaig intentar fitxar-lo per al Chicago Fire, però em va dir que abans volia triomfar en el futbol europeu”, confessa Paunovic. I Jovic, de tan sols 20 anys, ja ha començat a profanar les porteries del futbol europeu.

5
gols
en 6 partits de la fase de grups de l’Europa League ha marcat Luka Jovic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)