Internacional

Un títol per sufocar dubtes

Mundial de clubs. El Real Madrid aspira a ser campió del món de clubs per tercer any consecutiu contra un Al-Ain que ha superat tres eliminatòries per batre’s amb els blancs

El Real Madrid abaixa la persiana del 2018 aquesta tarda a Abu Dhabi amb un balanç favorable, amb una Champions més entre vitrines i la possibilitat d’adjudicar-se el tercer mundial de clubs consecutiu. El d’aquesta tarda, però, s’intueix com un títol balsàmic per afluixar la soga d’un futur que apareix amb l’interrogant de si l’equip sabrà pal·liar la marxa de Cristiano Ronaldo i si realment Santiago Solari és la figura que pot encapçalar una transició dolça. “Nosaltres el respectem molt, Solari, i Mourinho ja fa cinc anys que no està aquí”, va exclamar ahir el capità, Sergio Ramos, evidenciant certa distància amb la possibilitat que Mourinho, acomiadat aquesta setmana del Manchester United, pugui estar en l’horitzó blanc.

Per ara, el futur madridista passa pel Zayed Sports Centre, on aquesta tarda intentarà imposar-se a l’Al-Ain per esdevenir per quarta vegada campió del món de clubs, un títol que representaria la cinquena corona per a Toni Kroos (una amb el Bayern i quatre amb el Madrid), que esdevindria el futbolista que més vegades ha guanyat el trofeu. Per completar la fita, el Madrid haurà de fer imperar la lògica contra un rival que ja ha fet esclatar les previsions eliminant el River Plate en la tanda de penals de la semifinal. “Serà un equip que intentarà estar organitzat i aprofitar la velocitat i habilitat dels seus atacants”, va explicar ahir Solari, assenyalant el brasiler Caio, l’egipci Hussein El Shahat i el suec Marcus Berg com a peces a vigilar en l’equip que dirigeix el controvertit Zoran Mamic, que ha hagut de superar tres eliminatòries (Team Wellington, Espérance de Tunis i River Plate) abans de batre’s amb el Madrid.

Malgrat l’abisme de nivell entre els uns i els altres el fet que va superar sense gran esforç el Kashima Antlers, l’equip de Chamartín està escarmentat de refiar-se de la lògica després de patir de valent per imposar-se a l’Al-Jazira la temporada passada a les semifinals i d’haver de recórrer a una pròrroga agònica per guanyar el títol la temporada passada. “Aquí hi ha en joc un títol i no podem negociar l’energia i la concentració”, va avisar ahir Solari.

Bale, a tocar de Ronaldo

Autor d’un hat-trick en la semifinal contra el Kashima, l’extrem gal·lès ha fet sis gols en cinc partits disputats en els mundials de clubs, fet que el deixa a tan sols un de Cristiano Ronaldo, gran protagonista de la passada edició amb un triplet de gols en la final que va permetre al Madrid coronar-se campió. En total, l’astre de Madeira suma 7 dianes en ha fet set gols en vuit enfrontaments, però avui podria assistir a com l’avança el seu excompany.

FRASE

Són cinc anys sense Mourinho i continuem parlant d’ell. Ho hem guanyat tot sense ell
Sergio Ramos
Capità del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)