Internacional

Tot un avís per a navegants

Premier. La derrota contra el Crystal Palace, la segona en les últimes tres jornades, complica el títol a un City que queda a quatre punts del Liverpool

Al Manchester City se li està ennuegant l’últim tram de l’any. Obligat a sumar de tres en tres jornada rere jornada en vista del ritme de creuer que està imposant el Liverpool de Klopp, la sorprenent derrota contra el Crystal Palace deixa l’equip sky blue en una situació complicada en la Premier.

Superat a Stamford Bridge a principis de mes per un Chelsea que, tot i cedir-li la iniciativa, el va frenar tancant-li els espais pel centre i ofegant el seu habitual joc de toc i possessió, el City va encaixar contra el Palace la segona derrota en les últimes tres jornades –les mateixes que en els anteriors 61 partits– i queda així a quatre punts del Liverpool quan falta una jornada per al final de la primera volta. “Hem disputat moltes vegades aquest tipus de partits, amb tots els jugadors defensant al darrere. En aquest cas, ha passat una cosa similar. Defensen al darrere, no volen atacar. I el primer cop que creuen el mig del camp, gol. El segon cop que ho fan, gol. Quan passa això, dius: «Uau! Ho vam fer tot, i ells, amb dues ocasions…» Ens vam intentar refer, i aleshores va arribar el tercer gol. I ja va ser més difícil…”, va lamentar Guardiola.

Superioritat estèril

Ni dominant de manera aclaparadora –va rematar 19 vegades, en contraposició amb les 5 del Palace, i va picar 13 córners, mentre que el rival no en va llançar cap– ni tenint el control total de la possessió –78% en la primera mitja hora de partit i 73% al final–, el City en va fer prou en una tarda en què tots els elements van jugar en contra seu. Forçat a reubicar peces, com Stones –va actuar de mig centre defensiu–, per l’absència d’homes importants com ara David Silva, Mendy, Fernandinho i Kompany, tots lesionats, i amb Agüero i De Bruyne encara tocats a la banqueta, a l’equip de Manchester li va faltar l’eficàcia i la contundència habituals en els metres finals que en aquesta ocasió sí que va tenir un rival que amb la seva victòria va fer miques un bon grapat de rècords.

Una derrota de rècord

Sortint victoriós de l’Etihad per primera vegada des del 1990, l’equip de Roy Hodgson es va convertir en el primer club capaç de marcar dos gols al feu del City en una primera meitat des del mes de novembre del 2015.

Així mateix, el 2-3 final que reflectia el marcador de l’Etihad va suposar la primera derrota local contra un equip que no és del big 6 –Liverpool, United, Arsenal, Chelsea, Tottenham i el mateix City– en tota l’era Guardiola.

Si bé és aviat per parlar de crisi, el cas és que la situació actual ha fet saltar totes les alarmes entre els sky blue, incapaços de donar resposta al 4-5-1 d’uns eagles que van fer gala d’una solidesa defensiva encomiable. “Tots hi estem involucrats, tots lluitem. Com a Stamford Bridge, tinc poques queixes. Crec que tenen molt de mèrit els jugadors que s’intenten adaptar a posicions que no són les seves. Quan guanyem i faig canvis en l’equip, soc un geni. Quan perdo, no”, va ironitzar Guardiola, que, no obstant això, va lloar el partit del seu rival. “Defensivament han estat brillants. Reconec el mèrit del Palace.”

El Liverpool, en l’horitzó

Amb un full de ruta gairebé impecable fins a l’arribada del desembre, el City de Guardiola tancarà l’any amb dues visites consecutives als feus del Leicester i del Southampton abans de rebre el Liverpool el dia 3 de gener. Un duel, doncs, que s’albira transcendental en la cursa per assolir una Premier que sembla més disputada que mai.

LA FRASE

Vam fer-ho tot, però el futbol és així. Aquesta mena de coses passen. Tot el mèrit, per al Palace
Pep Guardiola
entrenador del man. city

LA DADA

1a
desfeta
de l’era Guardiola en què el City cau derrotat com a local contra un equip que no és dels capdavanters de la Premier.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)