Internacional

Apostar per la continuïtat

Premier League. El Tottenham de Pochettino, que no va fer cap fitxatge a l’estiu, pren el segon lloc al Manchester City després de sumar 11 gols en els dos últims partits de lliga

El panorama a l’estiu en el Tottenham no era engrescador. La majoria dels rivals van gastar entre dos-cents i quatre-cents milions d’euros en fitxatges, mentre que els londinencs van tancar el mercat sense fer cap incorporació. I amb les obres del nou estadi amb retard, sense saber en quin moment de la temporada es podria fer el trasllat. Però el conjunt de Pochettino va golejar ahir el Bournemouth per 5-0 tres dies després de fer una exhibició amb el 2-6 al camp de l’Everton i ja són segons després que el City encadenés dues ensopegades consecutives amb el 2-1 a Leicester.

El United somia en Pochettino per iniciar una nova etapa i és fàcil veure per què. Les dues últimes jornades en són un bon tast. Eriksen va inaugurar el marcador ahir en el quart d’hora amb un xut de fora de l’àrea desviat per un defensa i abans del descans Son va premiar una bona pressió avançada i Lucas Moura va arribar des de la segona línia per fer el tercer. En la represa, Harry Keane va lluir classe definint de primeres una passada llarga i Son hi va tornar caçant una pilota dins de l’àrea per completar la mà de gols al Bournemouth, de mitja taula.

Calendari decisiu

La victòria situa els Spurs segons després de la tercera derrota del City en quatre partits, que els deixa a set punts ja del lideratge. Els de Pep Guardiola es van avançar aviat amb una bona combinació en atac en què Agüero va deixar Bernardo Silva sol davant del porter. Només van passar cinc minuts quan en un contraatac Albrighton va fer un moviment perfecte de davanter, fent veure que anava al primer pal per moure’s al segon i rematar de cap l’empat. Els campions van deixar molts dubtes en defensa i en el 81’ Ricardo es va treure un xut impressionant a l’escaire en el 2-1 del Leicester.

El Liverpool va agrair el regal i va golejar amb comoditat el Newcastle amb dos gols a pilota aturada de Lovren i Fabinho i un penal força dubtós a Salah que l’egipci no va malbaratar. Shaqiri, en estat de gràcia, va tornar a marcar. Els dos pròxims partits, contra l’Arsenal i al camp del City.

Finalment, el Chelsea va fer els deures amb doblet de Hazard i Soljskaer va debutar a Old Trafford contra el cuer i fent somriure Paul Pogba, autor de dos gols, un d’arribada en una internada de Mata i un bon xut de lluny, mentre que en la golejada de l’Everton a domicili van veure porteria dos exjugadors del Barça: Yerry Mina i Lucas Digné. El francès en va fer dos i la canonada en el 71’ va generar aplaudiments del públic rival.

Premier
Jornada 19
Liverpool - Newcastle
4 - 0
1-0 (11’) Lovren. 2-0 (48’) Salah, de penal. 3-0 (79’) Shaqiri. 4-0 (85’) Fabinho.
Tottenham - Bournemouth
5 - 0
1-0 (16’) Eriksen. 2-0 (23’) Son. 3-0 (35’) Lucas Moura. 4-0 (61’) Keane. 5-0 (70’) Son.
Man. United - Huddersfield
3 - 1
1-0 (28’) Matic. 2-0 (64’) Pogba. 3-0 (78’) Pogba. 3-1 (88’) Jorgensen.
Watford - Chelsea
1 - 2
0-1 (44’) Hazard. 1-1 (45’) Pereyra. 1-2 (58’) Hazard, de penal.
Fulham - Wolverhampton
1 - 1
1-0 (74’) Sessegnon. 1-1 (85’) Romain Saiss.
Burnley - Everton
1 - 5
0-1 (2’) Yerry Mina. 0-2 (13’) Digne. 0-3 (22’) Sigurdsson, de penal. 1-3 (37’) Gibson. 1-4 (71’) Digne. 1-5 (92’) Richarlison.