Internacional

Consternació per la mort d’un aficionat abans de l’Inter-Nàpols

Serie A. Ahir, la federació italiana va estar a punt de suspendre la jornada de dissabte i el ministre de l’Interior italià va convocar els clubs del futbol professional i els grups ultres

Daniele Belardinelli, l’aficionat que va ser atropellat dimecres durant els enfrontaments entre ultres de l’Inter i el Nàpols, va morir ahir. Belardinelli, de 35 anys, va tenir l’accident entre les 18.30 i 18.50 hores als voltants de l’estadi Giuseppe Meazza de Milà. Segons va informar el cap de la policia de Milà, Marcello Cardona, l’incident es va produir després que una furgoneta en què viatjaven aficionats del Nàpols va ser agredida amb bastons per prop d’un centenar d’ultres de l’Inter, del Varese i del Niça. De fet, es dubta que Belardinelli, que tenia precedents per incidents en estadis de futbol, fos aficionat de l’Inter, perquè procedia de Varese. El cas és que els aficionats del Nàpols van baixar del seu vehicle i va començar una baralla en la qual van acabar ferits lleument, per arma blanca, quatre napolitans. Enmig del caos, Daniele Belardinelli va ser atropellat per un tot terreny del qual ahir no s’havia identificat el conductor. De seguida, un grup d’ultres de l’Inter el va traslladar a l’hospital San Carlo, ja en estat gravíssim.

La notícia de la mort de Belardinelli va colpejar Itàlia fins al punt que el ministre de l’Interior d’aquell país, Matteo Salvini, ha convocat els dirigents dels clubs de futbol de la Serie A i la Serie B, així com els responsables dels grups ultres. “L’any 2018 ningú no es pot morir per anar a un partit de futbol. Els estadis han de ser un lloc de diversió i no de violència”, va dir Salvini. Per una altra banda, la federació italiana de futbol (FIGC) va considerar seriosament suspendre la jornada de dissabte que ve en la Serie A. Finalment, però, no va ser així. “El que ha passat és intolerable”, va manifestar Gabriele Gravina, president de la FIGC. “El campionat no se suspendrà, però a partir d’ara la línia haurà de ser molt dura”, hi va afegir. En aquest sentit, Gravina va anunciar que la FIGC impulsarà la creació de normes que facilitin la suspensió dels seus partits en el cas que des de la grada hi hagi cants racistes. “Ara mateix, l’àrbitre no pot interrompre un partit, l’únic que pot fer això és el responsable de la seguretat de l’ordre públic. L’àrbitre de l’Inter-Nàpols va aplicar les regles, no va fer res malament”, va explicar, justificant que el partit de dimecres no fos interromput, com va reclamar Carlo Ancelotti en la roda de premsa posterior.

ELS FETS

L’aficionat va ser atropellat enmig d’una batussa entre ultres de l’Inter i el Nàpols

CANTS RACISTES

S’impulsaran normes que facilitin la suspensió dels partits

Dos partits de sanció per a l’Inter i per a Koulibaly

L’Inter de Milà va ser sancionat ahir pel jutge esportiu de la serie A, Gerardo Mastrandrea, amb dos partits a porta tancada i un tercer en el qual el segon anell del seu estadi no podrà acollir espectadors. Aquesta és la zona del coliseu milanès des de la qual dimecres es van començar els cants racistes contra el jugador senegalès del Nàpols Kalidou Koulibaly. El mateix Koulibaly, que va ser expulsat després de veure la segona groga per una reacció desairada contra l’àrbitre, Paolo Mazzoleni, va ser castigat amb dos partits sense poder jugar. El seu company d’equip Lorenzo Insigne, que també va ser expulsat, va rebre la mateixa sanció de Koulibaly.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)