Internacional

Centrals d’anada i de tornada

Portugal. El Porto anuncia el retorn de Pepe onze temporades després, mentre Éder Militão continua demostrant que és un defensa de projecció mundial amb només 20 anys

Pepe torna al cau del drac onze anys després, probablement per esprémer els seus darrers dies de futbol, com a gratitud a la institució que li va donar una segona pàtria, la projecció mundial per ser un dels millors defenses del planeta i, sent brasiler de naixement, la possibilitat de fer història amb la selecció de Portugal.

Pepe aterra a Do Dragão per aportar-hi experiència i conviure de manera transitòria amb algú que ha començat a consolidar arguments per pensar que pot estar iniciant el trajecte de nou. I és que, també brasiler, Éder Militão (Sertãozinho, 1998) ha requerit pocs partits al nord de Portugal, on va desembarcar l’estiu passat procedent del São Paulo, per exhibir un repertori que ha disparat l’interès de la resta d’Europa.

Madur tot i els seus 20 anys, capaç de transmetre seguretat al seu entorn, impassable per alt (fa 1,86 d’alçada i té bona capacitat de salt), veloç per corregir i amb una sortida de pilota talentosa amb les dues cames, Militão suma una polivalència que li ha valgut una arribada fugaç a l’elit i que també comparteix amb Pepe, que al llarg de la seva carrera ha estat capaç d’adaptar-se a les necessitats de diversos entrenadors. “Militão és combatiu, dur en la marca; sempre està ben posicionat i és molt bo en la distribució de pilotes”, ha observat Dorival Júnior, que de fet el va fer debutar a la primera divisió brasilera com a lateral dret, pocs mesos abans que fos venut al Porto per 4 milions.

A Do Dragão, Militão s’ha instal·lat de manera immediata en la posició de central. Ha format amb el seu compatriota Felipe una parella que només ha encaixat deu gols en setze partits del campionat portuguès i ha contribuït que el conjunt del drac hagi acabat enllaçant divuit jornades guanyant en el campionat, un rècord que tenia el Benfica dirigit per Jorge Jesús de la temporada 2010/11.

Apuntat pel Liverpool, el Manchester United, el Madrid i el Barça, Militão ja descompta els dies abans de volar. Però abans podrà conviure amb un Pepe que ha d’apuntalar el projecte d’un Porto sòlid en la lliga, amb aspiracions europees després de quedar emparellat amb la Roma en els vuitens de la Champions. “El Porto és una família que m’ha donat moltíssim i és un orgull tornar a lluir aquesta samarreta”, va exclamar ahir l’exfutbolista del Madrid, que torna a Portugal vigent, després d’haver disputat 23 partits amb el Besiktas i disposat a sumar-se a una línia defensiva amb molts al·licients.

LES FRASES

El Porto és una família, m’ha donat moltíssim i és un orgull tornar a lluir aquesta samarreta
Pepe
jugador del porto

FINS AL 2021

Militão és dur en la marca, sempre està ben posicionat i és bo en la distribució de la pilota
Dorival Júnior
EXENTRENADOR DEL SÃO PAULO
18
mesos
ha signat Pepe com a jugador del Porto, el que queda de la temporada en curs i una més.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)