1a divisió

Nova visita al metge

Copa. En plena crisi de joc i resultats, el Real Madrid continua posant llenya al foc per la polèmica amb el VAR abans de rebre el Leganés en el torneig del KO

L’inici d’any s’està convertint en un autèntic purgatori per al Real Madrid. Esvaït l’efecte Solari, el qual va donar indicis d’una reacció basada més en resultats que no pas en joc i ara ni tan sols això, el conjunt blanc viu sensacions contraposades. Superats els dos mesos des del comiat de Lopetegui, el context actual dibuixa un equip frustrat, tocat i que amb l’arribada del nou any sembla viure instal·lat en un constant pessimisme.

Sense marge d’error a la lliga, on a una jornada de cloure la primera volta del campionat és a deu punts del Barça i a cinc de l’Atlético –Lopetegui va deixar l’equip a set punts del lideratge–, el conjunt madridista afronta aquesta nit (21.30 hores) contra el Leganés l’anada dels vuitens de la copa, competició de mals records en els últims anys però que ara és vista com una via d’escapament donada la situació actual.

A la capital espanyola, però, es continua parlant més del VAR i de l’arribada de reforços en el mercat d’hivern que no pas del pèssim moment que arrossega l’equip. “Les regles han de ser clares, saber per a què s’apliquen. S’ha de facilitar que s’entenguin. Em passa com a espectador, que hi ha coses que no entenc. És quelcom nou i hi haurà temps perquè es perfeccioni. No són queixes, és defensar-se, i això és un dret legítim”, va expressar Solari, contundent a l’hora de valorar la polèmica acció entre Rulli i Vinicius i l’ús d’un videoarbitratge que, per afegir més llenya al foc, s’estrena en la competició del KO. Més diplomàtic va mostrar-se el preparador argentí quan va ser qüestionat per l’actitud de Bale, qui a quinze minuts del final del duel contra la Real Sociedad va marxar del Bernabéu. “Aquestes coses les solucionem en la intimitat”, va limitar-se a dir un Solari que, tanmateix, va mostrar la seva preocupació per la manca de contundència en els metres finals i les puntuals errades de concentració que han costat més d’un partit aquesta temporada. “Hem de prestar atenció als primers minuts, és una autocrítica que fem cap a endins. I ser més resolutius a dalt”, va emfatitzar.

Amb el dubte de la convocatòria de Brahim Díaz, primer i per ara únic reforç del Madrid en el present mercat d’hivern, s’espera que Solari doni pas a la segona unitat de l’equip, amb homes com ara Vallejo, Odriozola i Reguilón, entre d’altres. I encara més tenint en compte les nombroses baixes que arrossega l’equip: Mariano, Llorente, Asensio, Bale i Kroos.

L’ambició del Leganés

Al Bernabéu arriba un Leganés disposat a furgar en la ferida del Madrid i a repetir la fita del curs anterior, en què va eliminar-lo als quarts de final. “Hi anem amb la il·lusió de deixar l’eliminatòria oberta. L’equació és senzilla, a partir del que faci el Leganés en el seu camp, la situació del Madrid serà més o menys difícil”, va explicar Pellegrino. Igual que el seu rival d’avui, el conjunt pepinero afrontarà el compromís amb absències importants: Szymanowski, Santos, Rolan i Raúl García per lesió, i Lunin i Óscar per la clàusula de la por.

LES FRASES

Les regles han de ser clares, i, per tant, saber per a què s’apliquen. No són queixes, és defensar-se, i això és un dret legítim
Hem de prestar atenció als primers minuts, és una autocrítica que fem cap a endins
Santiago Solari
entrenador del real madrid
A partir del que faci el Leganés en el seu camp, la situació del Madrid serà més o menys difícil
Mauricio Pellegrino
entrenador del leganés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)