Internacional

Del decensís al somriure

Premier. Superada la fractura latent que imperava en el vestidor amb l’adeu de Mourinho, Solskjaer ha fet aflorar el bo i millor d’un United revitalitzat que suma cinc triomfs consecutius

El ‘Teatre dels somnis’ ha recuperat el somriure. Lluny del constant desgast i de la creixent fractura que suposava la permanència de Mourinho per a una part del vestidor i de l’afició del United, l’elecció de Solskjaer ha suposat tota una alenada d’aire fresc per a un club necessitat de recuperar l’estabilitat perduda amb el tècnic portuguès. “Ole’s at the wheel. Tell me how good does it feel” (Ole porta el timó. Digue’m com de bé et sents) canten ara els seguidors dels red devils, satisfets amb el gir de guió que ha suposat l’arribada d’un Solskjaer que ha aterrat amb molt bon peu a Manchester.

Assumint les regnes en un moment molt complicat per a l’entitat, l’exinternacional noruec ha revitalitzat un equip desdibuixat futbolísticament i enfonsat anímicament no fa ni tres setmanes. “Són bons jugadors i els correspon utilitzar la seva imaginació, la seva creativitat i simplement gaudir jugant per a aquest club”, va etzibar Solskjaer el dia de la seva presentació. Una declaració d’intencions que l’equip ha fet seva i que ha interioritzat a les mil meravelles enllaçant una excel·lent dinàmica de bons resultats impensable fins fa ben poc.

La desfeta encaixada a Anfield, més enllà de certificar el comiat de Mou, va situar el United en una posició molt delicada, deixant l’equip en sisè lloc i a una distància considerable de les places europees: a 11 punts de la Champions i a 8 de l’Europa League. Un escenari que ha fet un gir copernicà gràcies al ple de triomfs –quatre a la Premier i el darrer a l’FA Cup– que els red devils han enllaçat sota la direcció de Solskjaer, mantenint-se en la mateixa sisena plaça però situat ara a tan sols sis punts de la Champions i a tres de l’Europa League.

“El seu inici és molt millor que el meu, en què vaig perdre el primer partit i vaig empatar el segon. És un entrenador jove i està obtenint molt bons resultats. He vist alguns minuts dels partits que han jugat i ho estan fent bé.” Són paraules de Pep Guardiola, preparador de l’etern rival, elogiant la figura d’un tècnic que amb aquests cinc triomfs consecutius en els primers cinc partits ha igualat el rècord de l’escocès Sir Matt Busby, l’antecessor ni més ni menys que de Sir Alex Ferguson i el segon tècnic amb més partits dirigits en la història del club darrere d’ell.

Proposta atractiva

Si bé és cert que aquesta bona ratxa ha coincidit amb compromisos contra rivals de la zona mitjana i baixa de la Premier –Cardiff, Huddersfield, Bournemouth i Newcastle, a més del Reading, de la segona divisió anglesa, a l’FA Cup–, no és menys cert que l’equip està oferint ara millors prestacions, practicant un futbol més alegre i ofensiu allunyat de l’habitual joc pragmàtic i conservador de Mourinho. “Res no ha canviat en el vestidor. El que fa que sembli una altra cosa són els resultats, que tenen un efecte miraculós. El nostre objectiu real és tornar a la Champions”, afirmava recentment Mata.

Jugadors recuperats

Més enllà de la millora en els resultats i en el joc, però, la designació d’un home de la casa com Solskjaer –va vestir la samarreta del United durant dotze temporades i també va dirigir les categories inferiors del club– també ha permès recuperar la millor versió de futbolistes que semblaven perduts per la causa. Defenestrat i caigut en l’oblit en els últims partits amb Mourinho, Paul Pogba ha recuperat el lideratge i la seva gran incidència en el joc ha fet que sigui un dels grans protagonistes en la recuperació de l’equip.

A més de l’internacional francès, autor de quatre gols i tres assistències, un altre futbolista beneficiat amb l’arribada de Solskjaer ha estat Alexis Sánchez. “Es tracta de nosaltres i del Manchester United. Volem que els futbolistes s’expressin”, incidia Solskjaer, ferm defensor de la filosofia d’un Ferguson amb qui manté contacte permanent. Per si això fos poc, la gran ratxa de resultats actual ha dibuixat un United tremendament resolutiu en els metres finals i sòlid al darrere, com ho demostren les xifres: 16 gols a favor i 3 en contra en els cinc duels, dos d’ells deixant la porteria a zero. La primera gran pedra de toc, però, arribarà aquest diumenge, quan els red devils visitaran Wembley per enfrontar-se al Tottenham. Amb un pobre balanç aquest curs davant equips de l’anomenat ‘top 6’ de la Premier –empat contra el Chelsea i l’Arsenal i derrotes contra el City i el Liverpool–, el duel davant els spurs servirà per calibrar l’estat real d’un United renascut.

LA FRASE

Als jugadors els correspon utilitzar la imaginació, la creativitat i gaudir jugant per al club
Ole Gunnar Solskjaer
entrenador del man. united

XIFRES DE RÈCORD

Si el United venç a Wembley, Solskjaer serà el tècnic amb més triomfs com a debutant

Dard enverinat de Mou a Ferguson

Destituït el 18 de desembre passat, José Mourinho va tornar a fer una fèrria defensa de la seva trajectòria al capdavant del United. En una entrevista concedida al diari Correio da Manha, el preparador portuguès no va fer presoners, menystenint la gestió realitzada per Ferguson a la banqueta dels red devils. “Soc un entrenador molt jove. He entrenat durant molts anys però no en tinc 75, en tinc 55. He guanyat una competició europea en dos anys, no en vint. He sigut subcampió de la Premier en sis mesos, no en sis anys. He arribat a la meva segona final de l’FA Cup fa uns mesos, no fa anys”, va manifestar Mourinho. Qüestionat pel seu possible fitxatge pel Benfica, Mou va tancar les portes a aquesta opció. “No tinc cap intenció de treballar a Portugal”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)