1a divisió

Una revolució de mínims

1a divisió. Dani Ceballos, 2 minuts abans del final, rescata i dona un agònic triomf a un Real Madrid empetitit contra un Betis valent però mancat d’efectivitat

BETIS 1 R. MADRID 2

BETIS:Pau López, Francis (Tello, 67’), Bartra, Mandi, Barragán, William Carvalho, Guardado (Boudebouz, 85’), Lo Celso, Canales, Joaquín i Sanabria (Loren, 88’).REAL MADRID:Keylor, Nacho, Ramos, Varane, Reguilón (Ceballos, 74’), Carvajal, Fede Valverde (Brahim, 82’), Casemiro, Modric, Vinicius i Benzema (Cristo, 46’).GOLS:0-1 (13’) Modric. 1-1 (67’) Canales. 1-2 (88’) Ceballos.ÀRBITRE:Hernández Hernández (col·legi canari). Grogues a Guardado, William Carvalho, Ramos, Modric i Fede Valverde.

Sense el més mínim marge d’error finalitzada la primera volta, el Madrid continua aferrat a un clau roent en la lliga. Afligit a causa d’una plaga de baixes sense aturador i que no deixa de castigar una plantilla minvada, el conjunt de Solari va sumar un agònic triomf al Villamarín que, no obstant això, no va servir per amagar una vegada més el pobre joc exhibit pels blancs.

Amb sis homes fora de combat entre lesions i sancions, Solari va dur a terme una revolució contra el Betis, sortint des de l’inici amb tres centrals i dos carrilers, una cosa que no es veia des de feia gairebé dos anys, amb Zidane comandant aleshores la nau madridista. Amb Reguilón actuant com a carriler i amb Isco, un cop més, suplent malgrat les nombroses absències, la primera meitat va dibuixar un duel d’estils ben marcats. Els locals, portant la iniciativa i dominant la possessió però mostrant-se incapaços de crear perill contra un Madrid que va acceptar l’escomesa buscant forçar la pèrdua rival i colpejar en el contraatac. Així arribaria el 0-1 de Modric quan encara no s’havia complert el primer quart d’hora de partit, recollint un rebuig de la defensa i enviant la pilota a l’escaire de la porteria de Pau López. Els de Setién, lluny d’acusar el cop, van continuar amb la seva habitual proposta futbolística, però la lenta circulació i l’escassa profunditat de l’equip van posar les coses molt fàcils a un Madrid ben replegat i ordenat. Tot i això, encara hi hauria temps perquè Benzema caigués lesionat a causa d’una fractura al dit petit, engreixant així una infermeria ja de per si molt nombrosa.

Sense la referència del francès i amb el jove Cristo entrant com a relleu, el Madrid va tornar a jugar amb foc, rememorant les sensacions viscudes a l’estadi de la Ceràmica. Al mateix temps que els blancs s’empetitien, el Betis creixia i creixia.

El Betis troba premi

Pacient, vertical i amb la velocitat que li havia mancat en el primer temps, el conjunt de Setién vivia constantment al balcó de l’àrea de Keylor i començava a acumular ocasions, primer una de Canales i poc després una voleia de Guardado que a punt va estar de suposar l’empat. La recompensa a l’esforç i a l’aposta valenta dels de Setién arribaria amb l’1-1 amb una bona dosi de suspens. Recollint una bona pilota filtrada de Lo Celso, Canales superaria en el mà a mà Keylor amb una subtil rematada entre les cames del porter costa-riqueny abans que el col·legiat Hernández Hernandéz anul·lés un gol posteriorment validat pel VAR. L’escenari era de circumstàncies per a un Madrid inofensiu en atac fins aleshores i obligat a buscar l’1-2. Passant a una defensa de quatre homes coincidint amb l’entrada d’un Ceballos decisiu. Xiulat per una part del Villamarín, l’exjugador bètic acabaria demanant perdó a la seva antiga afició després de resoldre el triomf del Madrid amb un llançament de falta mal defensat per Pau.

LA FRASE

De cap manera hi ha res personal contra Isco. La plantilla és la que és i fem tot el possible
Santiago Solari
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)