1a divisió

La redempció dels ‘lleons’

1a divisió. L’Athletic Club ha aconseguit modificar el seu estat d’ànim i, des de l’arribada de Gaizka Garitano a la banqueta, és el tercer equip de la lliga que més punts ha acumulat

Bilbao respira. Queda camí, però la classificació ja estreny menys i, sobretot, les sensacions empenyen l’Athletic Club cap al final d’un laberint en què a finals de novembre no s’intuïa sortida, amb un equip desfet futbolísticament i una institució immersa en temps de canvi amb l’adeu de Josu Urrutia com a president.

Amb l’angoixa del primer descens de la història oprimint, però, Urrutia va deixar com a herència un canvi de rumb que avui permet al nou mandatari, Aitor Elizegi, mirar l’horitzó amb menys timidesa. I és que la decisió de l’expresident, com a cap visible ja d’una junta gestora transitòria, de fer fora Eduardo Berizzo i entregar la patata calenta a Gaizka Garitano, ha fet fortuna. No era fàcil el tràngol de prescindir de l’argentí, que els futbolistes tenien en forta estima. “Avergonyit, trist, abatut i derrotat. Mai t’oblidaré i et mereixes el millor, Toto”, va escriure Mikel San José, que no havia estat titular indiscutible fins aleshores, a les xarxes socials, amb Berizzo ja destituït.

Però, tot i la ferida humana d’haver-se d’acomiadar de Berizzo, l’Athletic ha trobat respostes amb l’arribada d’un Garitano que ha visualitzat el camí amb enorme lucidesa. Coneixedor de la casa, sabedor d’un estil que enganxa a San Mamés, el tècnic de Derio tenia la recepta al cap: reduir pèrdues en la sortida de pilota, intensitat en les disputes i futbol directe, amb arribades per les bandes i explotant l’exuberància dels seus atacants, ja sigui la capacitat aèria d’Aduriz i Raúl García o la velocitat d’Iñaki Williams. “No és un tràngol, sinó una oportunitat”, va afirmar en la seva presentació l’aleshores entrenador del Bilbao Athletic, que encara avui, després d’una victòria regeneradora contra el Sevilla, demana no abaixar la guàrdia: “La situació encara és dolenta.” El cas, però, és que amb ell a la banqueta l’Athletic és equip de Champions, ja que només el Barça i l’Atlético de Madrid han sumat més punts des del canvi d’inquilí a la banqueta de San Mamés.

El clic d’Iñaki Williams

El gol, el bé més preuat en qualsevol equip de futbol, angoixa l’Athletic més que a qualsevol altre club i, amb Aritz Aduriz exhaurint ja la seva carrera, Bilbao es pregunta des de fa temps qui farà un pas endavant per assegurar una quota realitzadora que permeti a l’equip seguir competint amb garanties fidel a una filosofia única. Amb el possible retorn de Llorente flotant en l’ambient, però tractant-se també d’un atacant en edat madura, la finor d’Iñaki Williams i la capacitat per adaptar-se definitivament a la posició de referència ofensiva són una notícia molt preuada. I és que Williams, que fins al novembre només havia aconseguit veure porteria en dues ocasions, en suma set des de llavors i, sobretot, una capacitat resolutiva molt per sobre del que havia exhibit fins aleshores. “Feia temps que buscava el gol a San Mamés i la veritat és que tenia molta ansietat”, va reconèixer diumenge el punta, després de segar una ratxa de dos anys sense veure porteria a la Catedral.

ALLEUGERIT

Williams, en bona forma, va trencar una ratxa de dos anys sense marcar a San Mamés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)