Internacional

L’esclat de Duván Zapata

Serie A. El davanter colombià fa quatre gols al camp del Frosinone i allarga una espectacular ratxa de 14 dianes en els vuit últims enfrontaments

Pocs jugadors al món, i en la història, han tingut una ratxa golejadora com la que viu Duván Zapata. El colombià de l’Atalanta va signar ahir quatre dianes en el 0-5 al Frosinone, i en porta 14 en vuit partits.

Cedit amb opció de compra de 12 milions. Zapata ha jugat en quatre equips en quatre anys, però sembla que ha trobat el seu lloc en l’Atalanta, que lluita per entrar en zona europea. L’arribada del desembre va ser aigua beneïda per al colombià, que només havia vist porteria un cop fins aleshores. Però quan el calendari va girar el darrer full, el Nàpols va ser la primera víctima. Era el seu exequip i sis dies més tard tocava visitar Udine, un altre dels clubs que va acollir-lo en la Serie A. Hat-trick. Lazio, Genoa i doblet per vorejar la gesta contra el Juventus (2-2). Un no parar per seguir amb el Sassuolo i el Genoa, en la coppa, de víctimes fins a l’esclat definitiu ahir a Frosinone. En els inicis del futbol es deia que el hat-trick rodó era un gol amb la cama dreta, un amb l’esquerra i un de cap. Així ho va fer, i fins tot va repetir de cap per fer-ne quatre.

Un únic precedent

El pòquer permet a Zapata atrapar Cristiano Ronaldo en la pugna com a màxim golejador de la lliga italiana. I la ratxa té pocs precedents. Els nou gols del colombià al desembre van superar una marca de Francesco Totti i tan sols va quedar darrere dels deu de Gunnar Nordahl. De la dificultat de la gesta en parla que calgui anar fins al 1950 per veure un registre millor. Roma en la Serie A i Juventus en la coppa són els dos reptes següents del davanter, que als 27 anys veu com amb encara cinc mesos de competició ja ha superat el seu rècord. Mai havia tingut l’olfacte tan fi. Ha fet ja 17 dianes, una més que les aconseguides amb l’Estudiantes argentí en la 2012/13, que li va obrir les portes d’Europa. Quina porta li obrirà la ratxa actual?

El Nàpols mira de pressionar el Juventus

El Nàpols disputava el partit del dia i va fer els deures contra el Lazio, que cau de la zona Champions. L’onze d’Ancelotti va ser molt superior als romans i ja havia enviat dues pilotes al pal i al travesser abans que una ràpida combinació trobés l’arribada de Callejón en el minut 34. Tres més tard, Milik enviava a l’escaire una falta des de la frontal. Immobile va retallar la distància a l’inici de la segona part, però poc després els romans van tenir l’expulsió d’Acerbi. El Nàpols queda a sis punts del Juventus, que rep el Chievo aquesta nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)